Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Μαγεύτηκαν οι Αμερικάνοι από την Αγιάσο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η 7η κατά σειρά προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Μυτιλήνης για τη φετινή σεζόν έγινε το πρωί της Παρασκευής από το πλοίο “Nautica”, που ήρθε από την Κωνσταντινούπολη, με 483 επιβάτες και 419 μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Αμερικάνοι που είχαν κλείσει εκδρομές για την Αγιάσο και το Καγιάνι, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που παρέμειναν στη Μυτιλήνη και περιηγήθηκαν στο Κάστρο, την Επάνω Σκάλα και την κεντρική αγορά.

Για μια ακόμη φορά η δραστήρια ομάδα του “Visit Agiasos” είχε ετοιμάσει εκπλήξεις για τους επισκέπτες με τοπικούς χορούς έξω από το Αναγνωστήριο από παιδιά που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Οι ξεναγοί ενημέρωσαν τους Αμερικάνους για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αγιάσου, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αναγνωστήριο και τους τοπικούς Συλλόγους που κρατούν ζωντανή την παράδοση μέχρι και σήμερα. Από την πλευρά τους, οι τουρίστες δεν σταμάτησαν να βγάζουν φωτογραφίες τα παιδιά που χόρευαν και τις κούκλες με τις παραδοσιακές φορεσιές, ενώ στη συνέχεια χάρηκαν τη βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια και επισκέφθηκαν την εκκλησία της Παναγίας.

Οι κούκλες με τις παραδοσιακές φορεσιές κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η υπεύθυνη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Visit Agiasos”, Τούλα Μακρέλλη, «το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου βγήκε στο δρόμο για να καλωσορίσει τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου, να τους γνωρίσει την παραδοσιακή αγιασώτικη φορεσιά και να τους διασκεδάσει με την μουσική του τόπου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να διοργανώνουμε αυτές τις δράσεις ώστε να ενημερώνονται οι επισκέπτες του χωριού μας για την ιστορία και τον πολιτισμό μας και ταυτόχρονα να προβάλλουμε τον τόπο μας και όλο το νησί».

Οι τουρίστες αναχώρησαν το απόγευμα για το Κουσάντασι, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Μυτιλήνη είναι στις 18 Ιουλίου, από το πλοίο “Riviera”.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img