Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Market pass ή δεν πας; (Μέρος 2ον)

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Στα «ΤΟΞΙΚΑ» της Παρασκευής, είχα αναφερθεί στο πρώτο μέρος του προβληματισμού μου για τον Ελληνάκο που πλέον σιγά – σιγά συνηθίζει στο κοκκαλογλείψιμο των πάσης φύσεως επιδομάτων που του δίνουνε οι σημερινοί κυβερνώντες, ως γνήσιος «αυτοεξευτελιζόμενος μακάκας», χωρίς να αντιδρά  καθόλου. Με το τέλος λοιπόν της «ωραίας» χρονιάς του 2022, ήγγικεν η ώρα ενός ακόμη επιδόματος, που στην ωραιοποιημένη διάλεκτο της νεοταξίτικης ψηφιακής τυραννίας, ονομάζεται pass. Πρόκειται για το «Market pass» ή «Food pass», που προορίζεται να αξιοποιηθεί ως ένα ακόμη «όπλο» στην «μάχη κατά της ακρίβειας» (αυτή είναι η διάλεκτος των πολεμοχαρών Νεοταξιτών!).   

Η εμετική ορολογία την οποία διέσπειραν κιόλας οι αξιοθρήνητοι λεκέδες των ΜΜΕ,  λειτουργεί για τους αφελοπολίτες-χαυνοπολίτες-αγαθοπολίτες σαν το κουδούνι του Παβλώφ, ο οποίος το χτυπούσε πριν δώσει τροφή στον σκύλο-πειραματόζωό του. Αυτός λοιπόν ο ψυχανώμαλος πειραματιστής είχε διαπιστώσει ότι, ήδη με το κουδούνισμα τα σάλια του σκύλου άρχισαν να τρέχουν. 

Διαβάζοντας ή ακούγοντας, δηλαδή  ο Έλληνας την φράση «η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους πρόκειται να ανοίξει στις αρχές Φεβρουαρίου», ήδη από αυτή την στιγμή έχουν αρχίσει να του τρέχουν τα σάλια… Ταυτόχρονα, δε, περιμένει την ώρα να πάει να ψηφίσει το κόμμα της ΝΔ (=Νέας Δικτατορίας), για να ανταμείψει την φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση για την νέα «μεγαλόψυχη αγαθοεργία της»!!!!!!!!

Επομένως το σκυλί του Παβλώφ είναι σήμερα το κάθε σκυλάκι του Μητσοτάκη, το οποίο ανταποκρίνεται περιχαρές σε κάθε  επιδοματικό κάλεσμα, ώστε να αυτοεξευτελιστεί  λαμβάνοντας τα κοκκαλάκια ή μάλλον τα αποφάγια που πετά το σατανικό καθεστώς μετά το φαγοπότι των σαδιστών και των τυράννων του… Αν καταλάβατε καλά, είμαστε μια Οργουελική φάρμα των ζώων!!!! Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με 4 εξαρτώμενα παιδιά, δικαιούται να λάβει 100 ΕΥΡΩ ως «ενίσχυση»!!!!!!

Πέρα από τον ταπεινωτικό συμβολισμό που έχει αυτό το χαμηλό ποσό, αξίζει να πούμε και το γεγονός ότι οι αυτιστικοί πολιτικοί της Ν.Δημοκρατίας, αλλά και οι προσκυνήσαντες πολιτικοί, την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις, είτε πρόκειται για εμβολιασμό, είτε για επιδότηση: Όπως μιλούν για «ενίσχυση του ανοσοποιητικού» με νέες δόσεις εμβολίων, έτσι μιλούν  και για «ενίσχυση του νοικοκυριού» με νέες επιδοτήσεις. 

Η επιλογή των ίδιων όρων σε διαφορετικούς τομείς, δεν γίνεται τυχαία. Ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στοχεύει στην φτωχοποίηση του λεξιλογίου, ώστε να ευνουχίζει την κριτική ικανότητα των πολιτών. Όποιος διαβάσει το «1984» του Όργουελ, θα καταλάβει… Όσο πιο μετρημένες  λέξεις, τόσο λιγότερο χρειάζεται να δουλεύει το μυαλό μας!!!!! Άιντε και καλό επιδοματικό τσιφτετέλι… συνφαρμήτες!!!!!!!

*** Πάντως  από ό,τι το τσεκάρισα, το πιο πολυέξοδο όχημα, είναι το καρότσι του Σούπερ-Μάρκετ. Καίει 50 ΕΥΡΩ, κάθε 5 μέτρα!!!!!!!!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img