Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Μαθητές τιμούν την Παγκόσμια ημέρα Braille στο Μουσείο Ελαιουργίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Braille, που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Ιανουαρίου από την Παγκόσμια Ένωση Τυφλών (WBU), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οργανώνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις με θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές με σκοπό την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και την ισότιμη ένταξη των ατόμων με προβλήματα όρασης στη σχολική κοινότητα. Τα παιδιά μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια θα αντιληφθούν τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης και θα διερευνήσουν εναλλακτικές δυνατότητες και κοινές δράσεις.

Το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” υλοποιείται από το 2015 με στόχο την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2019 το μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, με τη συμμετοχή 130 μαθητών και μαθητριών από επτά σχολεία του νησιού. Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συγκεντρώθηκαν στην αυλή του Μουσείου, διερεύνησαν, αναρωτήθηκαν και διαπραγματεύτηκαν τις έννοιες της διαφορετικότητας, της συνεργασίας και της συνύπαρξης. 

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img