Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ: «Ο εθελοντισμός είναι η ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Ο εθελοντισμός, ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο!!» διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου και περιλαμβάνει τις ακόλουθες τέσσερις κατηγορίες:

  1. Κατηγορία: Αφίσα – Ζωγραφιά: Η αφίσα – ζωγραφιά θα πρέπει να έχει μέγεθος Α4 (21εκ. x 30εκ. περίπου). Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει με μολύβι, πένα, μαρκαδόρο, ακουαρέλα κ.ά., κάθε τεχνική είναι αποδεκτή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Κατηγορία: Αφίσα (Poster): Η αφίσα θα πρέπει να έχει μέγεθος Α3 (30εκ. x 42εκ. περίπου). Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει είτε στο χέρι (π.χ. με μολύβι, πένα, μαρκαδόρο, ακουαρέλα κ.ά.), είτε ψηφιακά (με σχετικό λογισμικό, με την προϋπόθεση ότι ο σχεδιασμός θα γίνει από τους μαθητές / τις μαθήτριες και να μην είναι προκατασκευασμένος από το λογισμικό). Κάθε τεχνική είναι αποδεκτή. Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο (50 – 100 λέξεις) με το οποίο να επεξηγείται το σκεπτικό της δημιουργίας της. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι  μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  3. Κατηγορία: Άρθρο για εφημερίδα/περιοδικό: Το άρθρο θα πρέπει να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, έκτασης 300 – 400 λέξεις (1-2 σελίδες) και κεντρικό άξονα το θέμα του διαγωνισμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  4. Κατηγορία: Διαφημιστικό σποτ: Το σποτ θα πρέπει να έχει διάρκεια 60 – 90 δευτερόλεπτα, να προβάλλει το θέμα του διαγωνισμού και να περιλαμβάνει υλικό (κείμενο, εικόνες, μουσική) που δεν προστατεύεται από τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Γι’ αυτό συνιστάται το υλικό να είναι πρωτότυπο (δημιουργία των ίδιων των μαθητών/μαθητριών). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την αξία του εθελοντισμού και σε συνέχεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, με θέμα «Ο εθελοντισμός στη ζωή μας. Ο ρόλος και οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», που πραγματοποιούνται στα σχολεία, για την αξιολόγηση των έργων πρόκειται να συγκροτηθεί πενταμελής κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης Ε.Ε.Σ., Συμβούλους Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς. 

Κριτήρια για τη βράβευση των μαθητικών εντύπων θα αποτελέσουν η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα, η ποικιλία της ύλης, η τήρηση των κανόνων αισθητικής, η καλή χρήση της γλώσσας κ.ά.. Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν τιμητικό έπαινο και επιπροσθέτως για εκείνες που θα διακριθούν ως πρώτες σε κάθε κατηγορία θα θεσμοθετηθούν επιπλέον έπαθλα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλούνται να αποστείλουν τα έργα τους μέσω των σχολικών τους μονάδων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 26, Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81132 με την ένδειξη «Για τον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Ο εθελοντισμός, ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο».

spot_img

More articles

spot_img