Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Μαζί Κύτελης – Μαμάκος;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Κοντά έρχονται για τρίτη φορά κατά την διάρκεια της θητείας τους η Δημοτική Αρχή και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για το ανακάτεμα της τράπουλας εν όψει των επόμενων εκλογών

Τα πάνω – κάτω φέρνει η παραίτηση του Στρατή Δαγκλή από την θέση του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει σχετικά με την υπόθεση της διαγραφής προστίμων όταν υπηρετούσε στην Τροχαία Μυτιλήνης, όπως αποκάλυψαν χθες τα “Νέα της Λέσβου”. 

Ο Στρατής Κύτελης διερευνά όλες τις επιλογές που έχει για την πορεία που θα ακολουθήσει από δω και πέρα και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο τραπέζι έχει πέσει για μια ακόμη φορά επικείμενη συνεργασία με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται αυτό το “φλερτ” μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης Μαμάκου, στην παρούσα συγκυρία τα δεδομένα είναι διαφορετικά και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης φαίνεται αποφασισμένος να πάρει δυναμικές αποφάσεις εν όψει των εκλογών του 2023.

 

Η επιστολή παραίτησης

Ο Στρατής Δαγκλής υπέβαλλε χθες εγγράφως την παραίτησή του στον Δήμαρχο Μυτιλήνης και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου για προσωπικούς λόγους ηθικής τάξης. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω στα κοινά, από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί, παραμένοντας πάντα ενεργός πολίτης». 

Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Δαγκλής δεν θέλησε να επεκταθεί στην δικαστική υπόθεση που του στέρησε το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και του Αντιδημάρχου, αλλά ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και την παράταξή του για την εμπιστοσύνη και την μέχρι τώρα συνεργασία τους, η οποία – όπως είπε – θα συνεχιστεί και στο μέλλον. «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους μου και δηλώνω ότι αν χρειαστεί θα ξαναστηρίξω την παράταξη», είπε εννοώντας προφανώς τις επόμενες εκλογές.

 

Οι κρούσεις

Την ίδια ώρα, στο επιτελείο του Δημάρχου βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την αναπλήρωση της θέσης του Στρατή Δαγκλή, τόσο ως Δημοτικού Συμβούλου όσο και ως Αντιδημάρχου. Όπως γράφαμε και χθες, ο επόμενος κατά σειρά ψήφων είναι ο Δημήτρης Βασιλακάκης, με τον οποίο μάλιστα ήρθε σε επαφή ο Στρατής Κύτελης για να διαπιστώσει τις προθέσεις του. Για την ώρα ο κ. Βασιλακάκης δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την θέση και θα ορκιστεί ως Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ ο επόμενος στη σειρά είναι ο Βασίλης Μουζάλας.

Όπως είναι γνωστό, η παράταξη της πλειοψηφίας μετρά σήμερα 13 Δημοτικούς Συμβούλους (από τους 16 που είχε αρχικά) λόγω της ανεξαρτητοποίησης της Εριφύλης Γιαννάκα, του Παναγιώτη Βάλεση και του Συμεών Χαραλάμπους, ενώ μέσα στους 13 προσμετράται και ο Κώστας Φραγκόπουλος, που ακολουθεί την δική του πορεία από την αρχή της θητείας του. Ο Στρατής Κύτελης επιδιώκει πρωτίστως να μην έχει άλλες απώλειες και παράλληλα να ενισχύσει την θέση του μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά πριν από τις εκλογές και γι’ αυτό έρχεται πάλι στο προσκήνιο το “συνοικέσιο” που υπήρχε σχεδόν εξ’ αρχής με την παράταξη Μαμάκου. 

 

Τρίτη απόπειρα

Η κρούση από την πλευρά του Δημάρχου έχει ήδη γίνει, αλλά εκκρεμεί συνάντηση με τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης για να φανεί αν θα βγει αυτή την φορά “λευκός καπνός”. Αν υπάρξει τελικά συμφωνία, είναι πολύ πιθανό να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, δηλαδή Αντιδημαρχίες με σημαντικά καθήκοντα, τόσο ο επικεφαλής της παράταξης όσο και ο πρώην Αντιδήμαρχος, Γιάννης Βατός, ο οποίος μάλιστα είναι καλός γνώστης του αντικειμένου και των προβλημάτων της Πολεοδομίας που είχε αναλάβει μέχρι χθες ο Στρατής Δαγκλής. Όλα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν και από τις θέσεις που θα εκφράσουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αρκετοί εκ των οποίων είχαν εναντιωθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην προοπτική αυτής της συνεργασίας.

 

Και ο Π. Ζαφειρίου

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος έχει την επιλογή να συνεργαστεί ακόμη πιο στενά με την παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου, με την οποία έχει συμπράξει και επίσημα από την πρώτη ημέρα της θητείας του. Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Λέσβος όπως της αξίζει” έχει αναλάβει καθήκοντα Προέδρου στην Σχολική Επιτροπή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να οριστεί Αντιδήμαρχος με τις αρμοδιότητες του Στρατή Δαγκλή ή νέες, μετά από τον ανασχηματισμό που θα αποφασίσει ο Στρατής Κύτελης.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι τελικές αποφάσεις δεν θα αργήσουν να ληφθούν, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις