Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαζικές προσλήψεις για το καλοκαίρι!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Από μέρα σε μέρα η υποβολή αιτήσεων για θέσεις εργατών χωρίς ειδικά προσόντα κι άλλες ειδικότητες που θα απασχοληθούν στην κοπή χόρτων και στον καθαρισμό δασικών δρόμων και εκτάσεων

Την θωράκιση των δασών, των αγροτικών εκτάσεων και πάνω απ’ όλα της ανθρώπινης ζωής επιδιώκει ο Δήμος Μυτιλήνης για την αντιπυρική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Για τον λόγο αυτό έθεσε σε προτεραιότητα την στελέχωση της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας με 51 άτομα, στην πλειοψηφία τους γενικών καθηκόντων, που θα προσληφθούν τις επόμενες ημέρες για την κοπή χόρτων και τον καθαρισμό δασικών δρόμων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Φραντζέσκο, είναι η πρόληψη των πυρκαγιών που απειλούν κάθε χρόνο το νησί μας, με στοχευμένες δράσεις και εργασίες σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η απόφαση για την πρόσληψη των 51 εποχικών υπαλλήλων πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από την παρουσίαση δύο εισηγήσεων του Μ. Φραντζέσκου σχετικά με τις ανάγκες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας του Δήμου. Στην πρώτη εισήγηση ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι το αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εκτός των τακτικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων τις οποίες επιλαμβάνεται και περαιώνει καθημερινά, καλείται να αναλαμβάνει και επιπλέον υποχρεώσεις έκτακτου χαρακτήρα κατά την αντιπυρική περίοδο, οι οποίες για την υλοποίησή τους απαιτούν επιπλέον προσωπικό, το οποίο δεν διαθέτει. 

Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών αυτών, καθώς απαιτείται να γίνει το συντομότερο δυνατό έλεγχος και εντατική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και των Δημοτικών Ενοτήτων, αποβλέποντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης και επέκτασης τυχόν πυρκαγιάς συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην πυροπροστασία.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες ο κ. Φραντζέσκος ζήτησε την έγκριση του σώματος για την πρόσληψη 31 ΥΕ Εργατών για 3 μήνες με αντικείμενο τη διασφάλιση της πυροπροστασίας.  Το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί με την κοπή χόρτων, τον καθαρισμό ξερών χόρτων, κλαδιών και σκουπιδιών από οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, καθώς και με την συλλογή και απομάκρυνση όλων αυτών των υπολειμμάτων καθαρισμού. «Πέρυσι καθαρίσαμε 300 οικόπεδα επειδή δεν αναλάμβαναν τις ευθύνες τους οι ιδιοκτήτες κι αν είχαμε περισσότερους υπαλλήλους θα καθαρίζαμε τα διπλάσια!», είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προλάβουμε τις πυρκαγιές και όχι να τις αντιμετωπίζουμε. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Διεύθυνση Δασών».

Και δεύτερη προκήρυξη

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 31 εργάτες δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών πυροπροστασίας του Δήμου, καθώς αυτοί θα απασχοληθούν αποκλειστικά με τα αντικείμενα που προαναφέρθηκαν. Συνεπώς, ο Δήμος Μυτιλήνης πρέπει να προβεί άμεσα και στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με αντικείμενο τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων και τη διαμόρφωση τμημάτων δρόμων δασικής οδοποιίας για την πρόσβαση πεζών και οχημάτων, καθώς και ειδικών οχημάτων της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για να αντιμετωπιστούν κι αυτές οι ανάγκες αποφασίστηκε η πρόσληψη 20 ακόμη ατόμων διάφορων ειδικοτήτων, με 4μηνες συμβάσεις και με αντικείμενο τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων του Δήμου Μυτιλήνης, τη διαμόρφωση τμημάτων δρόμων δασικής οδοποιίας για την πρόσβαση πεζών, οχημάτων και ειδικών οχημάτων της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και, εν γένει, οποιαδήποτε άλλη δράση που αποσκοπεί στη διασφάλιση της πυροπροστασίας των δασών. Οι ειδικότητες είναι:

  • Δύο Πολιτικοί Μηχανικοί ΠΕ ή ΤΕ, για την υποβοήθηση στην εφαρμογή του εποχικού αντιπυρικού σχεδιασμού, δηλαδή την επίβλεψη εργασιών που αφορούν αποκατάσταση δασικών δρόμων για την πρόσβαση των πυροσβεστικών κι άλλων οχημάτων, έλεγχο για τη διασφάλιση των αντιπυρικών ζωνών, κ.ά. 
  • Δύο χειριστές μηχανημάτων έργου ΔΕ για τη χρησιμοποίηση των σκαπτικών μηχανημάτων (GRADER, JCB, τσάπας) του Δήμου Μυτιλήνης.
  • Δύο οδηγοί ΔΕ για τη μεταφορά προϊόντων εκσκαφών με τα οχήματα του Δήμου Μυτιλήνης για τη συντήρηση του δασικού δικτύου, επικουρικά και για τη χρήση του βυτιοφόρου για τη μεταφορά νερού (υδροφόρας) σε περίπτωση που απαιτηθεί η συμβολή αυτού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • 14 ΥΕ εργάτες για τις πρόσκαιρες ανάγκες πυροπροστασίας των δασικών εκτάσεων της περιοχής του Δήμου Μυτιλήνης (πυροπροστασία-πυρασφάλεια).

Οι δύο προκηρύξεις για τις 51 θέσεις θα βγουν στον αέρα άμεσα και θα ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η μισθοδοσία των συμβασιούχων υπαλλήλων θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που λαμβάνει κάθε χρόνο ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση εργασιών πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

spot_img

More articles

spot_img