Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Μαζικές προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Από μέρα σε μέρα βγαίνει στον αέρα προκήρυξη για την κάλυψη 24 θέσεων Παιδαγωγών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και προσωπικού καθαριότητας 

Πρόσω ολοταχώς για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών από το Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου με μια μεγάλη προκήρυξη πρόσληψης υπαλλήλων, που θα βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για 24 θέσεις που θα καλυφθούν σε όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”. Η απερχόμενη Διοίκηση υπέβαλλε το αίτημα και έγινε αποδεκτό προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, που έχει ως συνέπεια να απορρίπτονται αιτήσεις γονέων για εγγραφές των παιδιών τους κάθε χρόνο.

Οι θέσεις

Πιο αναλυτικά, οι ειδικότητες που προβλέπονται στην προκήρυξη είναι:

  • 6 θέσεις ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
  • 6 θέσεις ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
  • 12 θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών χώρων.

Οι προσλήψεις αυτές αφορούν τόσο τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Μυτιλήνης, όσο και του υπόλοιπου νησιού όπου υπάρχουν κενές θέσεις εδώ και χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω του ΑΣΕΠ και οι συμβάσεις των υπαλλήλων θα λήξουν στις 31 Αυγούστου του 2024 με δυνατότητα παράτασης από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 

Συνολικά, σε όλη τη Λέσβο λειτουργούν 18 Παιδικοί Σταθμοί και πέντε Βρεφικά Τμήματα. Στη Μυτιλήνη υπάρχουν έξι δομές, ενώ Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν επίσης στη Μόρια, τα Πάμφιλα, τον Παπάδο, τον Σκόπελο, το Πλωμάρι, την Αγιάσο, τον Πολιχνίτο, την Καλλονή, την Αγία Παρασκευή, την Πέτρα, την Ερεσό και την Κάπη (όπου δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια).

Ο Δ. Βαρβαγιάννης

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, «καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών γιατί γνωρίζουμε την σημασία τους για τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Εκτός από τα κτιριακά, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πάντα η έλλειψη προσωπικού. Με τη νέα αυτή προκήρυξη θα καλυφθούν πολλές κενές θέσεις και έτσι θα μπορούν να γίνονται δεκτές περισσότερες αιτήσεις για εγγραφές», είπε ο κ. Βαρβαγιάννης, σημειώνοντας παράλληλα την συμβολή των υπαλλήλων του Συνδέσμου στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Οι αιτήσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι 10 ημέρες και θα ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα γραφεία του Συνδέσμου, στον διαδικτυακό τόπο (www.mytilene.gr), καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες – Έντυπα – Διαδικασίες – Διαγωνισμών Φορέων – Ορ. Χρόνου ΣΟΧ, στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr).

Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης της χρονικής περιόδου 2023-2024», του Συνδέσμου «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου». Στον διαγωνισμό προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων που κατατάσσονται ανά κωδικό θέσης, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι των δύο Δήμων του νησιού μας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και θα την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από Δημόσια Αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην διεύθυνση: Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10 – Μυτιλήνη 81132 απευθύνοντάς την στην Γραμματεία, υπόψη κ. Τσουκαρέλλη Καλλιόπης (τηλ. επικοινωνίας: 22510 27501, εσωτ.7) 

Η έναρξη ή συνέχιση της σύμβασης συναρτάται με την προϋπόθεση ότι ο φορέας/δομή θα παρέχει υπηρεσίες σε κατόχους «Αξία τοποθέτησης» (voucher), σύμφωνα με τους εν γένει κανόνες του θεσμικού πλαισίου που τον/την διέπει, για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης». 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img