Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Με 15 επιχειρήσεις της Λέσβου στο Λονδίνο


Με περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, καθώς δεν ξεπέρασαν τις 20 από όλο το Βόρειο Αιγαίο (οι 15 από τη Λέσβο) συμμετείχε η Περιφέρεια στη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών International Food & Drink Event  (“Ife London) 2023 και μάλιστα αυτό ενώ επρόκειτο για μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς για πρώτη φορά εδώ και χρόνια έχουμε τέτοια συμμετοχή σε επίπεδο Περιφέρειας!

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “ExCeL” του Λονδίνου, από τη Δευτέρα, 20 έως την Τετάρτη 22 Μαρτίου αποτελώντας παραδοσιακά μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις του “food & beverage industry” της Ευρώπης, ενώ η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί μία εν δυνάμει ανερχόμενη αγορά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Εκτός από το σύνολο των Βρετανών επαγγελματιών διανομέων τροφίμων (συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων και Κυπρίων του Λονδίνου), την έκθεση επισκέπτεται σημαντικός αριθμός ξένων εμπορικών αντιπροσώπων, εκπροσώπων μεγάλων δικτύων διανομών, σούπερ-μάρκετ, εξαγωγικών & εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.ο.κ., από πολλές χώρες.  

Η παρουσία της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρείας “Promo Solution”, η οποία ήταν και η μοναδική συντονίστρια φορέων & επιχειρήσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη έκθεση. Στην ελληνική συμμετοχή, το παρών έδωσαν εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης & Στερεάς Ελλάδας, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις της χώρας. 

Το γενικότερο “moto” που χρησιμοποιήθηκε στα περίπτερα ήταν το “Greece: The Birthplace of Good Taste”, και στόχευε στην ισχυροποίηση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων & ποτών στη βρετανική και διεθνή αγορά, με το δευτερεύον slogan “Authentic, Eclectic, Euphoric”. 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας βασίστηκε στη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου, ως παραγωγικής περιοχής τροφίμων & ποτών υψηλής ποιότητας (με την ταυτόχρονη προβολή των “logos” και των “brand names” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός αγοραστής με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες). 

Τα ανεξάρτητα stands των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπροσώπου τους, καθώς και τον ομαδικό χώρο στον οποίο φιλοξενήθηκαν ασυνόδευτα προϊόντα απ’ όλα τα νησιά, επισκέφθηκαν πέραν του καταναλωτικού κοινού από το Λονδίνο, μεγάλος αριθμός εμπορικών αγοραστών από την Ευρώπη (κυρίως Αγγλία, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, κ.ο.κ.), αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος κ.ά.), της Αφρικής (Νιγηρία, Ζάμπια, Αίγυπτο, Μαρόκο, κτλ.), της Άπω Ανατολής (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν, κ.ο.κ.) και της Αμερικής (Η.Π.Α., Καναδάς, κ.ο.κ.), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωστικές δοκιμές των περισσότερων προϊόντων, να λάβουν έντυπο διαφημιστικό υλικό & δείγματα προϊόντων και να διαπραγματευτούν με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορικές εισαγωγικές συνεργασίες. 

Επιπλέον, το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε οργανωμένο τηλεοπτικό συνεργείο της “Hellenic TV” του Λονδίνου, όπου τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής της είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στην ελληνική τηλεόραση και να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους, στην πολύ μεγάλη ελληνοκυπριακή αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Το οργανωτικό πλαίσιο και το συντονισμό της όλης συμμετοχής είχαν η Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Προϊόντων Άννη Ανδρεάδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Πανάγος Κουφέλος, ενώ την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων και το συντονισμό της αποστολής, είχε το στέλεχος Πάνος Πίτσιος

Το περίπτερο της Περιφέρειας πλαισίωσαν με την παρουσία τους, συμβάλλοντας όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελοντές απόδημοι και φίλοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο.   

«Η βρετανική αγορά και ιδίως αυτή του Λονδίνου, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας, για τα ως επί το πλείστον άγνωστα μέχρι σήμερα προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στην πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική αυτή αγορά», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Κουφέλος και κ. Ανδρεάδου συγχαίροντας τους συντελεστές για την συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου. 

Οι 15 επιχειρήσεις που συμμετείχαν από τη Λέσβο είναι οι ακόλουθες:

Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου, Ούζο Βαρβαγιάννη, Ιάματα Ευεξίας Ερεσού, ΕΒΑ Α.Ε., Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ακρασίου, ΕΛΠΑ Α.Ε., Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη, Βιολογικό Ελαιόλαδο Μπαρέλη, Ματαρέλλη Ποτοποιία, Μέλι Καμπέρου, Oιl – eve” family estate & products, Καφές Εμμανουήλ, Πανταζής Ζαχαροπλαστική, Παπαγιαννίδης μαρμελάδες & σάλτσες, Σουσαμλή Μ. Ο.Ε..

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img