Αναμνηστικό φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με παραστάσεις της ΦΕΛ, με ειδική αναμνηστική σφραγίδα από τα ΕΛΤΑ, παρουσιάστηκε την Κυριακή στην κορυφαία των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το αναμνηστικό γραμματόσημο διετίθετο παράλληλα σε φιλοτελιστές στο ταχυδρομικό κατάστημα Μυτιλήνης, που παρέμεινε ανοικτό κατά τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.
Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου συνεχίζεται η έκθεση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με θεματικές συλλογές, με θέματα τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, το σκάκι, τον προσκοπισμό, τη φύση, το περιβάλλον και το νησί της Λέσβου. Είναι συμβολικά σημαντικό το γεγονός ότι η Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Αύγουστο του 1944, λίγο πριν αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής από το νησί, και εξέδωσε έτσι την πρώτη της σειρά γραμματοσήμων «γράφοντας ιστορία» με αναμνηστικά γραμματόσημα από την απελευθέρωση, με την επισήμανση «Ελεύθερη Λέσβος, 10 Σεπτέμβρη 1944».
Η εντυπωσιακή έκθεση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που προσελκύει πλήθος φιλοτελιστών, καθώς και νέα παιδιά που εμπνέονται με τη φιλοτελική τέχνη, διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Φιλοτελική Εταιρεία.
Στην κεντρική εκδήλωση της Κυριακής βρέθηκε πλήθος κόσμου, με τις αρχές του τόπου να δίνουν το παρών. Εκεί ήταν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, με τους Αντιδημάρχους, Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη και Τουρισμού Νίκο Γιαννάκα, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Δήσσος, αλλά και ο Μητροπολίτης Ιάκωβος και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Λάτρης του γραμματοσήμου από τα παιδικά της χρόνια, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλλη Χιωτέλλη μίλησε με θαυμασμό και πάθος για τον Φιλοτελισμό, αλλά και νοσταλγία για τα χρόνια της προηγούμενης χιλιετίας, όταν το γραμματόσημο «ταξίδευε» τους συλλέκτες μέσα από τις αριστοτεχνικές γκραβούρες του στον μακρινό τότε κόσμο, στις χώρες του εξωτερικού και των ηπείρων: «Στις παιδικές μας βιβλιοθήκες στη δικιά μου γενιά υπάρχουν άλμπουμ με γραμματόσημα, από τότε που ως μικρά παιδιά εντυπωσιαζόμασταν με τα γράμματα που ερχόταν από την Αμερική, την Αυστραλία, από την Αφρική, και συλλέγαμε αυτά τα πολύτιμα γραμματόσημα. Ήταν ένα είδος επικοινωνίας τότε με ανθρώπους που είχαμε στην ξενιτιά και μια πολύ όμορφη συνήθεια, που με το πέρασμα των καιρών και την εξέλιξη της τεχνολογίας χάθηκε από την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων, των παιδιών, των μαθητών. Έτσι, οι εκδηλώσεις των 80 χρόνων της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές, για να ξαναδούν και να ξαναγνωρίσουν το γραμματόσημο όχι μόνο ως μέσο επικοινωνίας παλιότερων γενιών, αλλά και ως ένα έργο τέχνης. Είναι πραγματικά μικρά έργα τέχνης το καθένα απ’ αυτά, με τα γεγονότα της εποχής εκείνης, αλλά και τις συνήθειες της καθημερινότητας που χάνονται σταδιακά μέσα στο χρόνο».