Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Με Χαρδαλιά και μαχητικά αεροσκάφη η 8η Νοεμβρίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μόλις αφήσαμε πίσω μας την επέτειο του ΟΧΙ που τιμήθηκε και στη Λέσβο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου κι ο Δήμος Μυτιλήνης άρχισε τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της επετείου των 110 ετών από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας του νησιού μας από τους Τούρκους στις 8 Νοεμβρίου του 1912, όταν παραδόθηκαν αμαχητί με την αποβίβαση των Ελλήνων στρατιωτών από το θωρηκτό Αβέρωφ υπό το ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. 

Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση ολόκληρης της Λέσβου ένα μήνα αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 1912, με τη Μάχη του Κλαπάδου στην Καλλονή.

Με Χαρδαλιά

Κατά την φετινή επέτειο για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, ανήμερα της εορτής της συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που γιορτάζει και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα βρεθεί στη Λέσβο προκειμένου να παραστεί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ότι αποδέχεται το αίτημά του και για πτήση σμήνους μαχητικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια της παρέλασης πάνω από τη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στις 12:20 το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα και ενώ η παρέλαση θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε δήλωσή του στα Νέα της Λέσβου ο κ. Κύτελης σημείωσε ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις 8 Νοεμβρίου τιμώντας τη μεγάλη επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τους Τούρκους, θα υποδεχτούμε για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ως Υφυπουργού Άμυνας, τον κ. Χαρδαλιά, έναν καλό φίλο του τόπου που έρχεται για να βρεθεί ανάμεσά μας σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για τη Μυτιλήνη. Με τον κ. Χαρδαλιά έχουμε πολύ καλή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οφείλω να υπενθυμίσω  και την άριστη συνεργασία μας στις δύσκολες περιόδους της πατρίδας μας απέναντι στην πανδημία όταν ο ίδιος ήταν Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οφείλω, δε, να τον ευχαριστήσω για την αποδοχή του αιτήματός μας ως Δήμος για πτήση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αυτή την ιδιαίτερη μέρα για τον τόπο, πάνω από τη Μυτιλήνη κατά την ώρα της παρέλασης».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με ελικόπτερο από το προηγούμενο βράδυ (7 Νοεμβρίου), ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον τόπο μας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img