Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Με δύο συγκεντρώσεις η αυριανή απεργία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε απεργιακή τροχιά αύριο και η Λέσβος, όπως και όλη η Ελλάδα, λόγω της κινητοποίησης στην οποία προχωρούν η ΑΔΕΔΥ και πολλά Εργατικά Κέντρα της χώρας στην επέτειο του ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συμμετέχει ακόμη και η ΠΝΟ και δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων αύριο, ενώ από σήμερα Τρίτη σε 48ωρη απεργία μπαίνουν και τα Ταξί για το φορολογικό.

Για τον τόπο μας οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο της Καλλονής, όπου καλούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι εργαζόμενοι να δώσουν το παρών. Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ενώ τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών – Εμπόρων, αν και μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε κάποια απόφαση για κλείσιμο βιοτεχνικών ή άλλων εμπορικών επιχειρήσεων, ακόμα και για την ώρα της κινητοποίησης.

Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του κατήγγειλε το Δήμο Μυτιλήνης, που καθάρισε αφίσες και πανό που είχαν αναρτηθεί για την απεργιακή συγκέντρωση, κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τα θύματα των Τεμπών.

Χθες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς, από τα μέλη του Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των Σωματείων, για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού. Ειδικότερα κλιμάκιο με επικεφαλής τον Φώτη Κολαρά, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, περιόδευσε στα εργοτάξια της προκυμαίας, στο πάρκο του ΙΚΑ και στον κόμβο της ΔΕΗ, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. 

Επίσης κλιμάκιο με επικεφαλής τον Μπάμπη Ντινενή, γενικό γραμματέα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου περιόδευσε σε γραφεία και καταστήματα στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. 

Τέλος, ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μαζί με μέλη Σωματείων περιόδευσε στα σούπερ-μάρκετ στην Καλλονή. 

spot_img

More articles

spot_img