Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Με επιτυχία το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επί τρία χρόνια βρισκόταν σε ακινησία το Smyrna di Levante, στο οποίο έγινε μεγάλη έκταση εργασιών εσωτερικής και εξωτερικής μετασκευής, πριν ξεκινήσει την εκτέλεση του δρομολογίου, που θα συνδέει Σμύρνη και Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο Γιώργος Θεοδόσης

Ωστόσο αυτές τις μέρες το πλοίο έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι, με τον ιδιοκτήτη της πλοιοκτήτριας εταιρείας Levante Ferries, Γιώργο Θεοδόση, μάλιστα να συνοδεύει το πλήρωμα του πλοίου. Οι εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου είναι εντυπωσιακές, με πολυτελείς χώρους που είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους επιβάτες του ταξιδιού, όταν ξεκινήσει η εκτέλεση του δρομολογίου εκτός απροόπτου και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο πρώτο μισό του Αυγούστου.

To πλήρωμα στη γέφυρα του πλοίου

Θυμίζουμε πως το πράσινο φως για την εκτέλεση του δρομολογίου μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης δόθηκε εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο αρχικά δεν περιλαμβανόταν σε αυτό η Μυτιλήνη, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε αίτημα ετών η διασύνδεση της Λέσβου με την Σμύρνη, ενώ ταυτόχρονα τότε δεν υπήρχε ακόμη προοπτική ούτε για σύνδεση με την συμπρωτεύουσα, καθώς θα διακοπτόταν το δρομολόγιο της Attica κατά τους θερινούς μήνες. 

Εν τέλει, η συμπερίληψη της Μυτιλήνης ήταν μια ευχάριστη είδηση, ενώ μεσολάβησαν και άλλες εξελίξεις, που άλλαξαν τον θερινό ακτοπλοϊκό χάρτη της Λέσβου, με μια ακόμη σύνδεση με τη Σμύρνη με το καταμαράν και τη σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το ταχύπλοο και ενώ περιμένουμε τους διαγωνισμούς του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ώστε να διασφαλιστεί η συγκεκριμένη σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς να διακόπτεται το καλοκαίρι.

Από το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι του Smyrna di Levante

Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου, που μοιράστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Η εταιρεία

Η Levante Ferries Group, που θα εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη – Μυτιλήνη Θεσσαλονίκη,  εδραιώθηκε ταχύτατα στην εξυπηρέτηση της θαλάσσιας ζώνης Πάτρας – Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Πέραν του Smyrna di Levante, που θα περνάει από το λιμάνι της πόλης μας, ο στόλος της Levante Ferries αποτελείται πλέον από τέσσερα πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές: Το ολοκαίνουργιο «Fior di Levante», το πανέμορφο και ακούραστο «Mare di Levante», το εκσυγχρονισμένο «Andreas Kalvos» και το κοσμαγάπητο «Kefalonia». Τα πλοία αυτά υπόσχονται στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img