Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε χθες η μνήμη της προστάτιδας του πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας από την εκκλησία και το στρατό. Το πρωί οι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου βρέθηκαν στον ομώνυμο Ναό των Παμφίλων, όπου η Κοινότητα σε συνεργασία με τους Συλλόγους του χωριού υποδέχθηκαν τους πιστούς που συνέρρεαν από διάφορες περιοχές προσφέροντάς τους παραδοσιακά εδέσματα για την ημέρα, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκε η παραδοσιακή ρεβιθάδα που επιμελήθηκαν εθελοντές του χωριού με… αρχιμάγειρα τον γιατρό γενικής ιατρικής, Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Σε ρόλο αρχιμάγειρα για τη ρεβιθάδα ο γιατρός Παναγιώτης Ζαφειρίου

Ο Κοινοτάρχης των Παμφίλων, Αντώνης Αντωνέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν για να είναι επιτυχημένο το πανηγύρι στο χωριό του. Επίσης ευχαρίστησε εκτός από τους πιστούς και τους τοπικούς εκπροσώπους που τίμησαν το χωριό με την παρουσία τους. 

Από την άφιξη του Περιφερειάρχη στο ναό

Τη Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και το θείο λόγο κήρυξε ο ιερέας του Αγίου Θεράποντα, Αθανάσιος Γιουσμάς, παρακολούθησαν το πρωί ο Βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο νέος Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής. Παρέστησαν επίσης οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Καρασάββας και Παναγιώτης Τακτικός, που συνόδευαν τον κ. Χριστόφια κατά την είσοδό του στην εκκλησία. 

Ο βουλευτής, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, με τους συνεργάτες του και τον Κοινοτάρχη των Παμφίλων φωτογραφίζονται με τις γυναίκες του χωριού, που προσφέρουν εδέσματα στους πιστούς

Μιλώντας μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Κύτελης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στο πυροβολικό, τόνισε ότι «θέλω να σταθώ στο λαμπρό παράδειγμα της μεγαλομάρτυρος της Εκκλησίας μας, η οποία πορεύτηκε με ήθος, ασυμβίβαστη στις αξίες και στα πιστεύω της, πληρώνοντας με τη ζωή της. Βλέπετε όμως ότι καμιά φορά η θυσία οδηγεί στην εξύψωση και στην αθανασία».

Στο στρατόπεδο του Πυροβολικού

Από τη Θεία Λειτουργία στο στρατόπεδο του Πυροβολικού στη Λάρσο

Ιδιαίτερος ήταν ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας και στο στρατόπεδο του πυροβολικού στην περιοχή της Λάρσου, όπου στις 10:30 το πρωί οι επίσημοι έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στην δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ιάκωβος.  

Από την άφιξη του Μητροπολίτη Ιακώβου

Ο Περιφερειάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής από τον Γενικό Διευθυντή Παύλο Μιχαλακέλλη. Μεταξύ άλλων παρέστη και ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, ο οποίος προέρχεται από το πυροβολικό και είναι και επίτιμος διευθυντής του όπλου.

Μετά την δοξολογία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο και ακολούθησε δεξίωση για τους επίσημους και τους πολίτες που είχαν προσέλθει από το πρωί για να προσκυνήσουν το απότμημα του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο προσφέρθηκε στην 98 ΑΔΤΕ το 2019 από τον εφημέριο του προσκυνήματος του Μανταμάδου, π. Χρήστο, καθώς μέχρι τότε φυλασσόταν ως πνευματικός θησαυρός στην περιοχή του Μανταμάδου.

spot_img

More articles