Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια σε όλη τη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν, το Σάββατο, τα Θεοφάνεια, σε όλη τη Λέσβο, με τους πιστούς να γεμίζουν από νωρίς το πρωί τις εκκλησίες ακολουθώντας στη συνέχεια τις πομπές για τα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια, όπου οι μητροπολίτες και οι ιερείς προχώρησαν στον αγιασμό των υδάτων.  

Στη Μυτιλήνη τα φετινά Θεοφάνεια είναι τα πρώτα για τη νέα Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα, ο οποίος παρέστη και ευχήθηκε στους πολίτες μαζί με άλλα στελέχη του Δήμου, όπως και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης

Το… αδύναμο πέταγμα του σταυρού από τον 81χρονο μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, είχε ως αποτέλεσμα το σύμβολο της πίστης να πιαστεί κυριολεκτικά στον αέρα πριν πέσει στο νερό από νεαρό κολυμβητή, κάτι που αναδείχτηκε ακόμα και από τους αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από τα Θεοφάνεια στη Σκάλα Καλλονής για τη Δυτική Λέσβο

Σε αντίθεση με τη Μυτιλήνη, ο 94χρονος (έχει γενέθλια στις 18 του μηνός) μητροπολίτης Μηθύμνης, Χρυσόστομος, πέταξε με δύναμη το σταυρό στη Σκάλα Καλλονής ευλογώντας τους κολυμβητές στους οποίους ευχήθηκε και ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, μαζί με τα στελέχη του.

Όταν ο αγιασμός των υδάτων είχε τελειώσει στη Λέσβο, στην περιοχή της Φυκιότρυπας έκοψαν την βασιλόπιτά τους οι χειμερινοί κολυμβητές της Μυτιλήνης.  Στην κοπή παρέστη ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος με την ευκαιρία… έκανε και ένα χειμερινό μπάνιο στη θάλασσα ευχόμενος “πολλά χειμερινά μπάνια το 2024” στους κολυμβητές.

Πάντως στα φετινά Θεοφάνεια αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Μάκη Βενέτα, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν διοργανώθηκε στη 1 το μεσημέρι ο αγιασμός των υδάτων στην Επάνω Σκάλα. Η απουσία αποδίδεται σε αποστασιοποίηση του κ. Βενέτα, αν και σε ερώτηση της εφημερίδας μας απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, επισημαίνοντας ότι για την εκδήλωση της Επάνω Σκάλας τον απογοήτευσε ότι δεν έδειξαν ενδιαφέρον οι καταστηματάρχες να τη στηρίξουν, όπως έκαναν προηγούμενα χρόνια, ως χορηγοί, πλην της ταβέρνας Ρεφενές, που όπως είπε ο κ. Βενέτας στέκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους και στο Σύλλογο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img