Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επανάσταση του ‘21

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Σάββατο από άκρη σε άκρη στη Λέσβο ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος των 202 ετών από την Επανάσταση του 1821 για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Το πρωί του Σαββάτου σε όλους τους ναούς τελέστηκαν δοξολογίες και έγιναν καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία των ηρώων, ενώ ακολούθησαν στα χωριά μας οι μαθητικές παρελάσεις.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τη Λέσβο η πρωτεύουσα του νησιού μας η Μυτιλήνη, όπου το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ναό του Αγίου Θεράποντα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιακώβου και παρουσία των τοπικών αρχόντων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, καθώς για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο κ. Μουτζούρης μετέβη στη Χίο.

Από την δοξολογία στον Ναό του Αγίου Θεράποντα ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Σε κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας προχώρησαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης

Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση στην κατάμεστη από κόσμο προκυμαία ξεκίνησε με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σωματεία, με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου και της μπάντας του Εθνικού Ωδείου (Παράρτημα Μυτιλήνης). Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης την σκυτάλη πήραν τα στρατιωτικά τμήματα τα οποία με ρυθμό παρέλασαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της 98 ΑΔΤΕ. Στην εξέδρα των επισήμων το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, οι οποίοι στο τέλος της παρέλασης έστειλαν ευχετήρια μηνύματα για την γιορτινή ημέρα, αφορμώμενοι από την αγωνιστικότητα των Ηρώων της Επανάστασης. 

Στα Χίδηρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Με λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλο το νησί η Εθνική Επέτειος (στη φωτογραφία από την μαθητική παρέλαση στο Πλωμάρι)

Στη Δυτική Λέσβο, στα Χίδηρα, βρέθηκε για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, παρακολουθώντας την κατάθεση στεφάνων και την μαθητική παρέλαση του χωριού, ευχόμενος χρόνια πολλά στους παρευρισκομένους. 

Την παραμονή της 25ης οι μαθητές της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνων στον τάφο και το άγαλμα του Λέσβιου Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου

Επιπλέον την παραμονή της 25ης, ημέρα Παρασκευή, σε κατάθεση στεφάνων στον τάφο και το άγαλμα του Λέσβιου Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, ενός από τους σπουδαιότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Ναό του Αγίου Θεράποντα. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img