Με λίγη κοκαΐνη και πολλά λεφτά στο σπίτι


Με μικρή ποσότητα κοκαΐνης που μπορούσε να διαχωριστεί μέχρι και σε 30 δόσεις, αλλά με πολλά χρήματα «στην καβάτζα» (καθώς το συγκεκριμένο ναρκωτικό που χαρακτηρίζεται ως η ουσία «των σαλονιών» αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα από την ηρωίνη και το χασίς) τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς εκτιμάται ότι προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη ένας άνδρας στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο άτομο διακινούσε ναρκωτικά και προκειμένου να τον συλλάβουν με ποσότητα οργανώθηκε επιχείρηση από τη Δίωξη και οι αστυνομικοί, παρουσία Αντιεισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι του την κατάλληλη στιγμή που θεώρησαν ότι θα βρουν ναρκωτικά. Μαζί τους ο ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών. 

Είναι πιθανό στη σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου να οδήγησε μία άλλη σύλληψη που έγινε στη Μυτιλήνη και ο φερόμενος ως δράστης σε αυτή την περίπτωση παραπέμπεται για κατοχή και χρήση και όχι για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς βρέθηκε στην έφοδο που έγινε και σε αυτή την περίπτωση στην κατοικία του μικροποσότητα κοκαΐνης μέσα σε νάιλον συσκευασία, την οποία πιθανώς να είχε προμηθευτεί από τον πρώτο δράστη.

Στην περίπτωση του πρώτου δράστη όπου βρέθηκε στην κατοχή του και χρηματικό ποσό που αποδίδεται ότι προήλθε από διακίνηση ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • Αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 10,3 γραμμαρίων, 
  • πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών, 
  • ψαλίδι, που χρησιμοποιούταν για τη διαμόρφωση των συσκευασιών,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των 3.070 ευρώ.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η παραπάνω ποσότητα κοκαΐνης προοριζόταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ η αστυνομία ποντάρει πολλά στην εξέταση του κινητού τηλεφώνου του φερόμενου ως δράστη από τα εγκληματολογικά της αστυνομίας, καθώς από τις επικοινωνίες του μπορεί να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση.