Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Με παραδοσιακούς χορούς υποδέχτηκαν τους μαθητές από την Ισπανία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών από περιοχές της Ευρώπης στο νησί μας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας μέσω της παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων, αλλά και μέσω της επαφής που έχουν με τους συνομήλικούς τους μαθητές της χώρας μας

Επιπλέον έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα, τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού μας και επιστρέφουν στην πατρίδα τους κουβαλώντας στις αποσκευές τους μια μεγάλη αγκαλιά, με αξέχαστες εμπειρίες. Παράλληλα τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς καθιστούν πιο εύκολη την επίσκεψη μαθητών του εξωτερικού στη Λέσβο, ενώ και αντίστροφα δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές της περιοχής μας να επισκεφτούν χώρες της Ευρώπης. 

Σε μια τέτοιου είδους εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί μας έχουν προχωρήσει αυτές τις μέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Χιρόνα της Ισπανίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, το οποίο έδωσε την δυνατότητα σε ένα σχολείο της χώρας μας να αναλάβει να φιλοξενήσει τους εν λόγω μαθητές από την Ισπανία. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης ήταν εκείνο που «άρπαξε» την ευκαιρία διοργανώνοντας πλήθος δράσεων, αλλά και μια πολύ ζεστή υποδοχή για τους μαθητές του εξωτερικού. Οι μαθητές από την Ισπανία βρίσκονται από την Τρίτη το απόγευμα στη Μυτιλήνη όπου και θα παραμείνουν μέχρι αύριο. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη  και στα αριστερά πιο πίσω  στη φωτογραφία η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Γιαννάκου

Χθες το πρωί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές από την Ισπανία διοργανώνοντας μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές, τραγούδια και εδέσματα για όλα τα παιδιά. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη, καθώς και γονείς μαθητών του σχολείου. 

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της Ισπανίας διοργάνωσαν στο 9ο Δημοτικό
Γονείς μαθητών του σχολείου στην εκδήλωση

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μαθητές παρακολούθησαν μάθημα στις τάξεις του 9ου Δημοτικού, ενώ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου της Μυτιλήνης προχώρησαν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και παιχνιδιών προσφέροντας όμορφες και δημιουργικές στιγμές στους καλεσμένους τους. Το πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών από την Ισπανία περιλαμβάνει σήμερα εκδρομή στο Σίγρι και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και θα κλείσει αύριο με περιήγηση στην πόλη της Μυτιλήνης και πιο συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο. Οι εντυπώσεις των παιδιών της Ισπανίας μέχρι στιγμής είναι οι καλύτερες, καθώς έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παράδοση του τόπου μας παρακολουθώντας τους χορούς που παρουσιάστηκαν στην χθεσινή εκδήλωση και απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα που έφτιαξαν με πολλή αγάπη γονείς μαθητών του 9ου Δημοτικού. 

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού, Κατερίνα Γιαννάκου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την δράση που υλοποιούμε με την επίσκεψη των μαθητών από την Ισπανία. Χαρήκαν πολύ και οι μαθητές μας, αλλά και τα παιδιά από την Ισπανία. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας στην εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε. Τα παιδιά από την Ισπανία απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χορούς και τα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν. Τα τοπικά εδέσματα τα έφτιαξαν γονείς οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να συμβάλουν σε όλη αυτήν την δράση. Είναι πολύ ωφέλιμες αυτές οι δράσεις και για το σχολείο, για τους μαθητές του, αλλά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έκβαση της εκδήλωσης υποδοχής. Τα παιδιά ένιωσαν πραγματικά οικεία».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img