Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με παράταση της αποχής έκοψαν την πίτα οι δικηγόροι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μία γεμάτη μέρα είχαν χθες οι δικηγόροι, καθώς στις 11 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του συλλόγου στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δικηγόροι. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφασιστεί αν οι δικηγόροι στη Μυτιλήνη θα συνεχίσουν την αποχή ή όχι. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της αποχής των δικηγόρων που θα ισχύσει για την πλειοψηφία των δικαστηρίων μέχρι τις 26 Φλεβάρη. Στη συνέχεια ο Δικηγορικός σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου. 

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας των δικηγόρων

Την ίδια ώρα στην Αθήνα η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισαν την συνέχιση της αποχής και την συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην πρωτεύουσα στις 15 και στις 23 του μηνός. Με ανακοίνωσή της η Ολομέλεια προτείνει και στους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας να ακολουθήσουν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας την αντίδρασή της με το νέο νομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα ουδεμία πρωτοβουλία ανέλαβε για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες, κατ’ επανάληψη, έχουν εκφραστεί και ενώπιον της Ολομέλειας. Περαιτέρω, η στάση της Κυβέρνησης με τις διαρκείς παλινωδίες και καθυστερήσεις συνιστά προσβολή προς το δικηγορικό σώμα και πλήττει την αξιοπρέπειά μας». Παράλληλα προτείνει στα διοικητικά συμβούλια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας να συνεχίσουν την αποχή από τις δίκες και πιο συγκεκριμένα από: 

  • Όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.
    -Τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας.
  • Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων.
Ο κ. Βασιλούδης (αριστερά) και ο κ. Κουφέλος(δεξιά)

Στη Μυτιλήνη

Στις 11 χθες ξεκίνησε η γενική συνέλευση των δικηγόρων στα δικαστήρια προκειμένου να αποφασιστεί η παράταση της αποχής. Με πολλές εντάσεις ολοκληρώθηκε η συνέλευση, κατά την οποία αποφασίστηκε τελικά η συνέχιση της αποχής και στη Μυτιλήνη μέχρι τις 26 Φλεβάρη. Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των δικηγόρων. 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Βασιλούδης, και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έκοψαν την πίτα στην γεμάτη αίθουσα της Γενικής Γραμματείας στέλνοντας τις δικές τους ευχές για την νέα χρονιά. Ο κ. Βασιλούδης ανέφερε κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας: «Πριν από κάποια ώρα είχαμε γενική συνέλευση στην οποία αποφασίσαμε την συνέχιση της αποχής μέχρι τις 26 Φλεβάρη με αυστηρό πλαίσιο. Που σημαίνει ότι πολλά δικαστήρια που γινόντουσαν δεν θα γίνονται. Μετά ήρθαμε εδώ στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας και κόψαμε την πίτα μας, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Εύχομαι να έχουμε μια καλή δικαστική χρονιά με υγεία». 

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αίθουσα του Εφετείου ο κ. Βασιλούδης είπε: 

«Το ζήτημα έχει παγώσει. Προέχει η κατασκευή νέου κτιρίου. Θα έρθουμε σε επαφή με την Περιφέρεια να δούμε αν θα μας παραχωρήσει το οικόπεδο».

spot_img

More articles

spot_img