Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Με πείσμα, νου και καρδιά… Ψηλώνουμε το ΚΚΕ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Της Μαρίας Κομνηνάκα, υποψήφιας Βουλευτή του ΚΚΕ 

Με το χαμόγελο στα χείλη, θα δώσουμε άλλη μια μάχη μεθαύριο. Χαμογελάμε γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία μάχη που δίνουμε. Αλλά έτσι έχουμε μάθει, από τις γενιές κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που μας έδωσαν τη σκυτάλη. Για να ανταποκριθούμε στον αγώνα, ώστε να ξημερώνουν καλύτερες μέρες γι’ αυτόν τον τόπο.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα νησιά μας έχουν εργαζόμενους, επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, ένστολους που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Όλοι αυτοί βάλλονται. Από την ακρίβεια, το μεγάλο κόστος παραγωγής, τη φορολογία, τα έξοδα μετακίνησης, τους καθηλωμένους μισθούς, τη μαύρη εργασία, τις φυσικές καταστροφές. Ασπίδα τους θα είναι το κίνημα και το ΚΚΕ. Αυτή η ασπίδα, η 100% λαϊκή αντιπολίτευση, θα είναι σίγουρα πιο ισχυρή, με κομμουνιστή βουλευτή. Και αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα, και όχι αν θα έχει έναν παραπάνω βουλευτή η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι, αυτά τα κόμματα είναι μέρος του προβλήματος, με κοινό πρόγραμμα, που αφορά την ευημερία των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Ποιος εργαζόμενος, αγρότης, αλιέας, κτηνοτρόφος, επαγγελματίας, έχασε από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ανεξάρτητα μάλιστα από το τι ψήφισε την 21η Μαΐου. Και τώρα, που το ΚΚΕ κατέγραψε σημαντική άνοδο, αλλά δεν εξέλεξε βουλευτή, όλοι αυτοί πρέπει να σκεφτούν ότι περνά από το χέρι τους, η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή του. Ας θυμηθούμε όλοι μας: Μαζί κερδίσαμε μέτρα προστασίας και ασφάλειας μέσα στην πανδημία, μαζί πολεμήσαμε το διαχωρισμό του λαού σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, μαζί δώσαμε τη μάχη για να έχουμε υγεία πραγματική, δημόσια και δωρεάν για εμάς και τα παιδιά μας. Μαζί διώξαμε τα ΜΑΤ, μαζί διαδηλώσαμε ενάντια σε όλα τα κέντρα – φυλακές προσφύγων, μαζί διεκδικήσαμε τον απεγκλωβισμό τους. Και είμαστε ήδη νικητές, γιατί χωρίς αυτή την παρέμβαση, στο δρόμο και τη βουλή, όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Κάθε νίκη μας, έχει τη σφραγίδα του λαού και του ΚΚΕ. Αυτή η σφραγίδα θα μπει φαρδιά-πλατιά στους σκληρούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας. 

Χαμογελάμε ξανά και ξανά. Έχουμε πείσμα, αισιοδοξία και περηφάνια για τις θέσεις μας και τη δράση μας. Είμαστε περήφανοι για τα φτωχόσπιτα που σώσαμε, για τις περιουσίες που σώσαμε στα Βατερά, τη Βρίσα, το Σταυρό, από τη φλόγα, για τις οικογένειες ακόμη και αναπήρων που δεν αφέθηκαν χωρίς ρεύμα. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους που δεν αφήσαμε να απολυθούν, που έμειναν στη δουλειά τους, που δεν υπέγραψαν εξευτελιστικές συμβάσεις, που πήραν τα δώρα τους κάτω από την πίεση που ασκήσαμε. Κάθε λαμπρή σελίδα της ιστορίας, την έγραψε ΚΚΕ και λαός. Απέναντι στο μαύρο που θέλουν να βυθίσουν τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων, απάντηση είναι το Κόκκινο. Ρίχνουμε κόκκινο στη νύχτα, για να ξημερώσει η 26η Ιούνη, με πιο δυνατό αντίπαλο δέος στην πολιτική της βαρβαρότητας. Για να ξημερώσει η 26η Ιούνη με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ και εκπρόσωπο στη βουλή!

spot_img

More articles

spot_img