Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με σκληρή γλώσσα Μπαϊραμίδης και Νικολαΐδης

Με τη ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου «Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια», την οποία επανέλαβε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν γεμίσει από νωρίς την πλατεία Σαπφούς, έπεσε περίπου στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία της διαδήλωσης, που διοργανώθηκε ενάντια στις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς και της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.  

Η πλατεία Σαπφούς δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη, υπήρχε όμως αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των συνδικαλιστών του νοσοκομείου υπό τον Ξενοφώντα Αυγερινό. Για πρώτη φορά μίλησαν από του βήματος μαζί με άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου που τέθηκαν σε αναστολή καθώς και συνδικαλιστές, ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης και ο νευροχειρουργός κ. Μπαϊραμίδης και μάλιστα και οι δυο τους χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα τόσο για τα εμβόλια που διατίθενται σε ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση ελληνικό έδαφος, όσο και για την υποχρεωτικότητά τους. Τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των ομιλιών κρατούσαν καθηλωμένο το ακροατήριο, καθώς κάποιοι από τους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή μετέφεραν την εμπειρία και τα συναισθήματά τους για το πώς στήριξαν από την άνοιξη του 2020 το ΕΣΥ, στην κρίση της πανδημίας, προσφέροντας ακατάπαυστα από τα πόστα τους, για να βρεθούν τώρα χωρίς εισόδημα έχοντας απομακρυνθεί από τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας.

 

Ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης ενώ μιλά στους συγκεντρωμένους

Η συγκέντρωση και οι δυο γιατροί 

Οι πολίτες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τις 7 το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 8:00 άρχισαν οι ομιλίες με τους εργαζόμενους και άλλους ομιλητές να τοποθετούνται με επιχειρήματα, χωρίς λαϊκισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο γιατροί – ο κ. Μπαϊραμίδης και ο κ. Νικολαΐδης – ήταν στο επίκεντρο της διαδήλωσης και όταν πήραν τελευταίοι το λόγο, πρώτος ο κύριος Νικολαΐδης και ακολούθως ο κύριος Μπαϊραμίδης καταχειροκροτήθηκαν πολλές φορές από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι τους είχαν περικυκλώσει αγκαλιάζοντάς τους και επευφημώντας τους.  Ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης έθεσε τα ζητήματα των παρενεργειών των εμβολίων που τώρα χρησιμοποιούνται, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα πιο μπροστά καθώς διερωτήθηκε αν έχουν δοκιμαστεί για καιρό ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως και καρκινογενέσεις. Ο ίδιος, ωστόσο, στάθηκε με χαμηλούς τόνους ενωτικά, υπογραμμίζοντας ότι ο χειμώνας που έρχεται θα πρέπει να βρει με εργασιακή ειρήνη τις μονάδες υγείας της χώρας μας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας και άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι αν από την χώρα μας είχε διατεθεί το κινέζικο εμβόλιο ο ίδιος και πολλοί άλλοι σήμερα θα ήταν εμβολιασμένοι. Μιλώντας για τα σκευάσματα της Κίνας υπογράμμισε ότι αυτά τα εμβόλια χορηγούνται στους πολίτες των γύρω χωρών από την Ελλάδα στις οποίες, όπως είπε, δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Παίρνοντας το λόγο τελευταίος ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης δάκρυσε μιλώντας για τις ατομικές ελευθερίες, εκφράζοντας την αμφισβήτησή του καθώς, όπως είπε, η επιμονή που δείχνει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γεννά εύλογα ερωτηματικά ως προς το ποια είναι τα πραγματικά κίνητρά της. Ο ίδιος εξήγησε ότι ως επιστήμονας έχει θέση και άποψη θεωρώντας ότι όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό όχι μόνο προστατεύονται για 6 μήνες, αλλά έχει αποδειχτεί, όπως τόνισε, από μελέτες τις οποίες ανέφερε ότι υπάρχει προστασία πάνω από 10 χρόνια, αιτιολογώντας ότι με αυτό το δεδομένο θεωρεί περιττό τον εμβολιασμό του, προκαλώντας να του αποδείξουν επιστημονικά το αντίθετο! 

Μάλιστα ο κύριος Μπαϊραμίδης στάθηκε στους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του παρατηρείται το φαινόμενο στα νοσοκομεία να νοσούν εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και να μπαίνουν σε καραντίνα οι επαφές τους, χωρίς αυτό να έχει εντοπιστεί έγκαιρα, καθώς δεν υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε Rapid test. Από την άλλη, όπως εξήγησε, οι ανεμβολίαστοι κάνουν δύο Rapid test την εβδομάδα και άρα μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό σε περίπτωση που προσβληθούν. Με αυτό τον τρόπο ο διακεκριμένος νευροχειρουργός θέλησε να καταδείξει το πόσο ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι, ενώ το κράτος έχει επαναπαυτεί μη ελέγχοντας τους εμβολιασμένους, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδίδουν εν αγνοία τους! 

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό ανθρώπου που νόσησε για δεύτερη φορά από κορονοϊό, ενώ είναι πολλά τα περιστατικά εμβολιασμένων που προσβάλλονται από τον ιό! Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι μένει αμετακίνητος στις θέσεις του θεωρώντας ότι η ιατρική πράξη, που επιβάλλεται υποχρεωτικά, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Έχουμε χρέος» – είπε ο γιατρός – «για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος αυτό μας το δικαίωμα».