Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με θέληση για ζωή και μάθηση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Η Ευαγγελία Γανώση πήρε προχθές το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και ένα μεγάλο παράσημο για την δουλειά, την επιμονή και την υπομονή της να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα

Στη ζωή μπορεί κάποιος να συναντήσει μεγάλες αναποδιές και τρικυμίες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του. Το σημαντικότερο ωστόσο σε κάθε κατάσταση αρνητική που βιώνουμε όλοι είναι να μπορούμε να σηκωθούμε, να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο σθένος. Υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας οι οποίοι παραδίδουν τέτοια μαθήματα ζωής και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνουν δηλαδή τον τρόπο που μετά από τις δυσκολίες και τις τρικυμίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στη ζωή του, βρίσκει τη δύναμη για να συνεχίσει και να πετύχει πολλά. Φυσικά τέτοιες περιπτώσεις δεν τις συναντάς συχνά, αφού τις περισσότερες φορές μένουν στην αφάνεια. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό τέτοιες προσπάθειες να αναδεικνύονται στην τοπική κοινωνία, καθώς μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και πιο αισιόδοξα για το μέλλον.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Ευαγγελία Γανώση, η οποία σε ηλικία 63 ετών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αναποδιές που έχει συναντήσει στη ζωή της κατάφερε και πήρε το πτυχίο της, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και μάλιστα αριστούχα με βαθμό πτυχίου 9.36! Ένα μεγάλο επίτευγμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μεγάλης προσπάθειας, επιμονής και φυσικά αρκετής μελέτης. 

Η κ. Γανώση εντάχθηκε στο Τμήμα της Πολιτισμικής Τεχνολογίας το 2012, όμως λόγω κάποιων προσωπικών ζητημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, σταμάτησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για κάποια χρόνια  και επανήλθε δριμύτερη το 2019. Μέσα σε 3μισι χρόνια, χωρίς να χρωστά κανένα μάθημα, που θα την καθυστερούσε στην απονομή του πτυχίου της, ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Πρώτη ανάμεσα στους τελειόφοιτους, η κ. Γανώση ορκίστηκε χθες το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων της Πολιτισμικής που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και μάλιστα εκείνη ανήγγειλε τον όρκο, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αριστούχοι της σειράς των τελειόφοιτων. 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, δεν έκρυψε τη χαρά της για την απονομή του πτυχίου της και μάλιστα με τόσο καλό βαθμό, ενώ μας αποκάλυψε πως σκέφτεται να συνεχίσει και σε άλλο πτυχίο. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε σύντομο χρονικό διάστημα και με αυτόν τον βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ανήγγειλα τον όρκο καθώς ήμουν η πρώτη σε βαθμό στην ορκωμοσία. Είχα περάσει το 2012 στο Τμήμα της Πολιτισμικής Τεχνολογίας, αλλά λόγω κάποιων δυσκολιών που αντιμετώπισα στη ζωή μου αναγκάστηκα να αφήσω την Σχολή για κάποιο διάστημα. Το 2019 ξεκίνησα και πάλι. Παρακολουθούσα εντατικά τα μαθήματα, πήγαινα στις διαλέξεις, έκανα και το διάβασμά μου και κατάφερα μέσα σε 3,5 χρόνια να πάρω το πτυχίο μου. Γενικά μετά από τις δυσκολίες που είχα περάσει έπεσα αρκετά ψυχολογικά. Ωστόσο βρήκα το κουράγιο και το σθένος και συνέχισα μέχρι το τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέροντας τα πλάνα που έχει για την συνέχεια η ίδια σημείωσε: «Γενικά η Σχολή μου άρεσε πολύ, παρά τις δυσκολίες που είχε σαν πεδίο γνώσης. Μου αρέσουν πολύ και οι τέχνες, η ζωγραφική και έτσι το συνδύασα και ασχολήθηκα με μεγαλύτερη ευκολία. Τώρα σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες και να μπω σε κάποιο άλλο Τμήμα που με ενδιαφέρει και θα με βοηθήσει να εξελιχθώ».

Το μεγάλο δίδαγμα που παίρνουμε από όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι στη ζωή δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Πάντα έρχονται αναποδιές και δυσκολίες, σε άλλους μικρότερες και σε άλλους μεγαλύτερες. Το παν είναι να βρίσκει κανείς τη δύναμη και το κουράγιο ώστε να συνεχίζει τη ζωή του. Επίσης ένα μεγάλο μάθημα που δίνεται είναι ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κουβαλάνε το δικό τους σταυρό, χωρίς εμείς οι υπόλοιποι να το γνωρίζουμε. Πρέπει να επικροτούμε προσπάθειες και επιτυχίες, όπως αυτή της κ. Γανώση, που πάνε μπροστά την κοινωνία μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους.

spot_img

More articles

spot_img