Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα και στη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν αύριο τα μαθήματα τόσο στα Δημοτικά Σχολεία όσο και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της Λέσβου, όπως μας ενημέρωσε πριν λίγα λεπτά η Διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Καίτη Στρατάκη. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν ενημερωθεί και με την σειρά τους θα ενημερώσουν με email τους γονείς και τους μαθητές ώστε να συνδεθούν διαδικτυακά στις 8 το πρωί και να παρακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λέσβου εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτή την απόφαση τονίζοντας ότι: “Ήδη, πριν καν ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, καταφτάνουν οδηγίες για “ετοιμότητα των σχολικών μονάδων”, εννοώντας την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης (κι όχι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία). Ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

1) Κλειστό σχολείο, σημαίνει κλειστό σχολείο. Αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών.

2) Το σπίτι μας ΔΕΝ είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ή να διαθέτουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα,  εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.

3) Κανείς δεν μπορεί να  ασκήσει δίωξη ή να  επιβάλλει  κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο/η εκπαιδευτικός δηλώσει αδυναμία, εφόσον το Κράτος δεν διασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

4) Σε περίπτωση επικίνδυνων φαινομένων, προέχει η ασφάλεια της οικογένειας μας, η δική μας, των μαθητών μας. Δεν μπορεί να ζητείται να μεταβούμε στο χώρο εργασίας μας την ώρα που κρίνεται ότι τα σχολεία κλείνουν για αποφευχθεί αυτή ακριβώς η μετάβαση. Πέρσι, είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να  μεταβούν στο σχολείο.

5)Ουδείς συνάδελφος συναδέλφισσα, ούτε καν Υποδιευθυντής ή Υποδιευθύντρια ή Διευθυντής ή Διευθύντρια, δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση να ασχολείται και να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά θέματα σε ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου εργασίας”.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img