«Με τιμιότητα και ειλικρίνεια»

Του Μάκη Γιακουμή, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με το Άλμα Ανάπτυξης

Είμαι ο Μάκης Γιακουμής, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη. Τα τελευταία 30 χρόνια δραστηριοποιούμαι σε επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, αλλά και του αθλητισμού. Η πορεία μου σε αυτούς τους τομείς με έμαθε πως το όραμα και οι αποφασιστικές δράσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Κάποιοι ίσως με γνωρίζετε ως πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους. Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που αφορά εκατοντάδες ανθρώπους των νησιών μας, είτε ως κυνηγούς, είτε ως τοπικές επιχειρήσεις (π.χ. καταστήματα ειδών κυνηγίου, εστιατόρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, πρατήρια καυσίμων, κ.ά.) που δραστηριοποιούνται ή ωφελούνται από τον τομέα αυτό. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι των νησιών της Περιφέρειάς μας υλοποιούν δράσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που σκοπό έχουν την ανάσχεση της απώλειας της Βιοποικιλότητας (με σπορές, τοποθέτηση νερών, κ.ά.), ενώ και η σωστή ενημέρωση είναι ένας τομέας που πρωταγωνιστεί στους στόχους μας. 

Όλα αυτά υλοποιούνται με χρήματα που προέρχονται από τα μέλη μας, δίχως κρατικές επιχορηγήσεις.  Στόχος μας είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας πάνω σε αυτές τις δράσεις αυξάνοντας  τα έργα βελτίωσης βιοτόπων. Να δημιουργήσουμε χώρους ορθής εκπαίδευσης και ενημέρωσης (σκοπευτήριο) για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την αναβάθμιση της δραστηριότητάς μας. 

Σ’ αυτές τις εκλογές ζητώ την ψήφο σας, με τιμιότητα και ειλικρίνεια.