Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Με την Ελληνική σημαία το φέρετρο του πατρός Κομνηνού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στο στρατηγείο της Παγανής  μεταφέρθηκε πριν από λίγο και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση το φέρετρο με τη σορό του πατρός Κομνηνού Βράνη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ενώ είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για την αντικατάσταση βαλβίδων στα χειρουργεία της Κλινικής Άγιος Λουκάς της Θεσσαλονίκης.

Η σορός του 68χρονου κληρικού μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη το οποίο κατέπλευσε σήμερα στις 11:00 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί παρουσία των γιών του Ταρσίζιου και Ιακώβου, του προέδρου της Κοινότητας Αλυφαντών Στρατή Χατζηελενούδα και φίλων της οικογένειας, ένας αξιωματικός και ο στρατιωτικός ιερέας της 98 ΑΔΤΕ τύλιξαν το φέρετρο με την Ελληνική σημαία τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον πατέρα Κομνηνό που αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξίαρχου ως στρατιωτικός ιερέας το 2011 αν και συνέχιζε να προσφέρει στο ίδιο πόστο εθελοντικά μέχρι να βρεθεί νέος ιερέας το 2018. Συνεχίζοντας ο ίδιος και μετά την αποχώρησή του από το ναό να βρίσκεται κοντά σε κάθε στρατιωτικό διοικητή προσπαθώντας να συνεισφέρει όπου μπορούσε και για αυτό  σήμερα η στρατιωτική διοίκηση Λέσβου, ο Στρατός αλλά και η κοινωνία του τόπου μας τιμούν με ξεχωριστό τρόπο τον επί δεκαετίες στρατιωτικό ιερέα.

Όταν τύλιξαν το φέρετρο με την Ελληνική σημαία αμέσως ξεκίνησε η πομπή από το λιμάνι προς την Παγανή.

Αυτή την ώρα ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες και η είσοδος για το ναό του Αγίου Θεοδώρου θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 14:00. Στις 14:00  η πόρτα θα ανοίξει για τους πιστούς καθώς από αυτήν την ώρα η σορός του ιερέα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 10:00 το βράδυ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το κλείσιμο των πυλών της 98 ΑΔΤΕ για τους πολίτες στις 22:00, θα συνεχιστεί ολονυχτία από ιερείς και την οικογένεια γύρω από το φέρετρο του πατρός Κομνηνού ενώ αύριο το πρωί η νεκροφόρα θα μεταφέρει τη σορό στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά όπου στις 08:00π.μ. θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τις 15:00 που είναι προγραμματισμένη η εξόδιος Ακολουθία ο ναός θα είναι ανοιχτός για να αποχαιρετήσουν οι φίλοι της οικογενείας τον ιερέα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img