Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Με το βλέμμα στην Ουκρανία η επέτειος του ‘21

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με το βλέμμα στην αντίσταση του ουκρανικού λαού για την ανεξαρτησία του τιμήθηκε στον τόπο μας την Πέμπτη, η επέτειος του ‘21 με λαμπρές εκδηλώσεις από τη Μυτιλήνη μέχρι το Σίγρι και από το Πλωμάρι μέχρι το Μανταμάδο.

Άρτια η εμφάνιση του στρατού στην παρέλαση, εδώ βλέπουμε τους καταδρομείς
Και εδώ με καμουφλάζ που κάνει αόρατο το στρατό στη μάχη

Όπως κάθε χρόνο, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε η Μυτιλήνη όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση στην προκυμαία χειροκροτώντας τους μαθητές των σχολείων και τα μέλη των Συλλόγων, καθώς επίσης και τις στρατιωτικές δυνάμεις που έλαβαν μέρος προκαλώντας συγκίνηση με την άρτια εμφάνισή τους, σε μία περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ συμμετείχαν οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του στρατού, φορέων και συλλόγων, οι οποίοι στο τέλος της παρέλασης αναφέρθηκαν στο μήνυμα της επετείου και την ενότητα του ελληνικού λαού, στο ουκρανικό ζήτημα και στη μετά Covid εποχή που φαίνεται να ανοίγεται μπροστά για τη χώρα μας.

Ξεχώρισαν τα μικρά παιδιά στην παρέλαση. Εδώ βλέπουμε το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου
Ξεχωριστός ο εορτασμός του ‘21 στην άλλη άκρη του νησιού μας, στο Σίγρι

Στις 11.30 το πρωί τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τους τοπικούς άρχοντες,  ενώ ακολούθησε στις 12:00 η παρέλαση των σχολείων, σχολών, συλλόγων και του στρατού.

Το πρωί τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Θεράποντος η δοξολογία, στο τέλος της οποίας κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των φορέων στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται μέσα στο ναό.  

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του επισκόπου Ουγγροβλαχίας, Ιγνατίου, εντός του Αγίου Θεράποντα

Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν, την Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην προτομή του Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας, Ιγνατίου στα προπύλαια του ναού, ενώ προηγουμένως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του εντός της εκκλησίας από τους εφημέριους, πατέρες Αθανάσιο Γιουσμά και  Ευστράτιο Κομνηνό.

Νωρίτερα στις 11:00 το πρωί, στο Άγαλμα της Ελευθερίας, οι μαθητές του 10ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατέθεσαν στεφάνια ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε υπέρ των πεσόντων.

Οι μαθητές κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Η αυλαία των εκδηλώσεων για την 201η  επέτειο από την Επανάσταση του ‘21 έπεσε με μία εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου στην Καλλονή, όπου το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο τη μουσική επετειακή βραδιά «Χρόνια Δοξασμένα» με την ορχήστρα του Μάνου Σιμιτσή. 

spot_img

More articles

spot_img