Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με το βλέμμα στην Περιφέρεια ο Μαρινάκης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ένας ισχυρός πυρήνας σε επίπεδο Λέσβου είναι έτοιμος να στηρίξει την κάθοδο του Δημάρχου Λήμνου για τον περιφερειακό θώκο, αν ο τελευταίος το αποφασίσει
  • Τι απαντά ο Δημήτρης Μαρινάκης σε σχετικό ερώτημα από τα Νέα της Λέσβου

Για δεύτερη θητεία εκλεγμένος Δήμαρχος Λήμνου και επιτυχημένος κατά κοινή ομολογία, καθώς επί ημερών του στο δεύτερο νησί του Νομού μας έγιναν σημαντικές αλλαγές, ενώ στο σκέλος του τουρισμού άλματα, ο Δημήτρης Μαρινάκης φέρεται αυτό το διάστημα να μετρά τις δυνάμεις του για το αν θα κάνει το μεγάλο βήμα διεκδικώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Οι κινήσεις του Δημάρχου Λήμνου έχουν ήδη αρχίσει να απασχολούν τα Μέσα Ενημέρωσης στο δεύτερο νησί του Νομού μας, αν και ο ίδιος δεν παρεκκλίνει από την πορεία που έχει χαράξει μέχρι τώρα, ενώ μιλάει λίγο αφήνοντας τις παρεμβάσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζει μέσα από το Δήμο να δείχνουν το αποτέλεσμα. 

Τα Νέα της Λέσβου απευθύνθηκαν χθες στον κ. Μαρινάκη ρωτώντας τον ευθέως αν ετοιμάζει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια. Ο ίδιος χωρίς περιστροφές μίλησε καθαρά λέγοντας ότι ακόμα δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, αν και δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Από όποια θέση βρέθηκα μέχρι τώρα αυτό που προσπάθησα είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου κι αν τα κατάφερα δεν θα το πω εγώ, αφήνω να το κρίνει η κοινωνία των νησιών μας όπου δραστηριοποιούμαι. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πάρει τις οριστικές μου αποφάσεις αν θα διεκδικήσω εκ νέου το Δήμο της Λήμνου ή αν ενδεχομένως θα γίνει ένα μεγαλύτερο βήμα για να βοηθήσουμε τα νησιά μας συνολικά. Εν ευθέτω χρόνω θα ενημερωθείτε», μας είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Λήμνου παροτρύνεται από φίλους και δημότες του να διεκδικήσει εκ νέου για τρίτη θητεία στη Λήμνο το δημαρχιακό θώκο, την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένας ευρύτερος κύκλος ανθρώπων από το Βόρειο Αιγαίο που θεωρούν την υποψηφιότητά του ως πολλά υποσχόμενη για τη θέση του επόμενου Περιφερειάρχη. Αυτό καταγράφεται εντονότερα σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο, όπου φέρονται να είναι έτοιμοι να συμπαραταχθούν με μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαρινάκη για την Περιφέρεια αυτοδιοικητικοί εν ενεργεία και εν δυνάμει από το χώρο της κεντροδεξιάς, όπου κινείται και έχει χτίσει καλές σχέσεις και φιλίες ο κ. Μαρινάκης. Άλλωστε η δεύτερη ακόμα πιο πανηγυρική επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου έγινε εκτός από τη στήριξή του ΠΑΣΟΚ και με την βοήθεια των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών από τη Λήμνο, που εξαρχής τάχθηκαν στηρίζοντας την κάθοδό του.

Για τη Λέσβο, για παράδειγμα, ένας από τους υποστηρικτές μιας τέτοιας υποψηφιότητας θα μπορούσε να είναι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος είναι συνάδελφος επαγγελματικά με τον Δήμαρχο της Λήμνου και συνεργάζονται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την «υπουργοποίηση» του πολέμιου της Δημοτικής Αρχής Βέρρου, Άρη Ελευθερίου, ο οποίος ετοιμάζεται σύντομα να αναλάβει τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας πολεμώντας ταυτόχρονα παρασκηνιακά τη νέα κάθοδο του κ. Βέρρου.

Υπάρχουν όμως και άλλα πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καθώς επίσης και από τον αθλητικό χώρο με τον οποίο έχει προνομιακές σχέσεις ο Δήμαρχος Λήμνου, που είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία τέτοια υποψηφιότητα. 

Μέχρι τώρα η μόνη δηλωμένη υποψηφιότητα απέναντι στον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, είναι αυτή του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές και έχει δημιουργήσει ένα στελεχιακό δυναμικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το ψηφοδέλτιό του. Στο ερώτημα αν μια  δεύτερη υποψηφιότητα που κινείται στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να επιβιώσει, η απάντηση είναι ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαρινάκη για την Περιφέρεια θα ανατρέψει τους μέχρι τώρα συσχετισμούς ανατροφοδοτώντας το πολιτικό αυτοδιοικητικό σκηνικό. Ο Δήμαρχος Λήμνου έχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχει δοκιμαστεί στην αυτοδιοίκηση αποδεικνύοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει, ενώ το μειονέκτημα είναι ότι βρίσκεται σχετικά πιο πίσω σε επαφές στους Νομούς Χίου και Σάμου. Για τη Λέσβο φαίνεται ότι υπάρχει ένας αρκετά ισχυρός πυρήνας φίλων του και ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται αυτοδιοικητικά και όχι μόνο, που είναι έτοιμος να αναλάβει δράση για την προώθηση της υποψηφιότητάς του αν ο κ. Μαρινάκης πει οριστικά το «ναι».

Ο κ. Μαρινάκης είναι 52 ετών και έχει πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση καθώς εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 2002 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Λέσβου.

Το 2010 ηγήθηκε Δημοτικού Συνδυασμού, το 2014 εξελέγη Δήμαρχος με την παράταξη «Ενωμένοι Αλλάζουμε τη Λήμνο», ενώ επανεξελέγη Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019, επικεφαλής της παράταξης «Σταθερή Πορεία για τη Λήμνο».

Στον αθλητισμό δραστηριοποιείται στο χώρο του ποδοσφαίρου, παλαιότερα ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως προπονητής. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου (πρώην Ένωση Συνεταιρισμών) τον οποίο ο κ. Μαρινάκης παρέλαβε σε πραγματικό τέλμα παρά τη φήμη των κρασιών της Λήμνου, καταφέρνοντας να θέσει τη Συνεταιριστική Οργάνωση σε τροχιά εξυγίανσης, αν και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Ωστόσο οι αποδοτικές κινήσεις που έκανε ήταν αυτές που εξασφάλισαν την επανεκλογή του και στο Συνεταιρισμό.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img