Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στα περσινά επίπεδα με τον κορονοϊό η Λέσβος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στα περσινά επίπεδα και ακόμα πιο μειωμένα φαίνεται ότι βρίσκεται και φέτος η Λέσβος ό,τι αφορά τον κορονοϊό, καθώς το νοσοκομείο Μυτιλήνης για παρατεταμένο διάστημα παραμένει χωρίς νοσηλευόμενους ασθενείς με επιπλοκές της νόσου, ούτε άτομα της τρίτης ηλικίας με κορονοϊό, όπως ακριβώς πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, που φτάσαμε στις αποκριές χωρίς covid. 

Το Βοστάνειο βρίσκεται πλέον απερίσπαστο από τον κορονοϊό έχοντας ελεύθερα τουλάχιστον με τα μέχρι χθες στοιχεία όλα τα κρεβάτια του Λοιμωδών από αυτά τα περιστατικά. Όπως σημείωσε ο διοικητής, Γιώργος Καμπούρης «το νοσοκομείο μας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη ασθενούς και με υψηλό επίπεδο παροχής περίθαλψης, ωστόσο αυτό το διάστημα οι γιατροί και το προσωπικό μας ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από τον κορονοϊό και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και το επόμενο διάστημα. Εμείς όμως πάντα θα επαναλαμβάνουμε ότι η κοινωνία μας δεν πρέπει να επαναπαύεται. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας θα πρέπει να κάνουν την τελευταία δόση του εμβολίου, όσοι δεν έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα, ενώ οι παππούδες και οι γιαγιάδες αλλά και όσοι έχουν προβλήματα υγείας να χρησιμοποιούν μάσκα σε κλειστούς χώρους υπηρεσιών και αλλού, όπου υπάρχει συνωστισμός και να τηρούνται και τα μέτρα της ατομικής υγιεινής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Επόπτρια γιατρός των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, Ελεονώρα Μανιάτη, μιλώντας χθες στα Νέα της Λέσβου επεσήμανε ότι «η ροή των πολιτών για rapid test στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι μειωμένη, καθώς αυτό το διάστημα μετά από μια έξαρση και μάλιστα αισθητή που είχαμε στον κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, τα θετικά έχουν μειωθεί, μια και τα άτομα της τρίτης ηλικίας είτε κάνοντας το εμβόλιο ή τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, είναι και οι θερμοκρασίες ανοιξιάτικες, έχουν καταφέρει μείωση της διασποράς και αυτό που καταγράφουμε εμείς είναι πολύ λίγα θετικά τεστ και οι πολίτες που απευθύνονται στα κλιμάκιά μας είναι λιγότεροι».


 

“Πράσινο φως” για κάλυψη 7 ειδικοτήτων γιατρών

Το “πράσινο φως” από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία υπάγεται η περιοχή μας πήρε το νοσοκομείο Μυτιλήνης για να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών του.

Ο διοικητής, Γιώργος Καμπούρης, σε ανάρτησή του εξέφρασε ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για να ικανοποιηθεί το αίτημά του και συγκεκριμένα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στο Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό.

Πρόκειται για 7 θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα!

  • Μία θέση Επιμελητή Α’ Ακτινολογίας με εμπειρία σε αξονικό και μαγνητικό τομογράφο 
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ Αιματολογίας Βιοπαθολογίας & Εργαστηριακής Ιατρικής
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ Καρδιολογίας με εμπειρία στην επεμβατική καρδιολογία. Αυτή ουσιαστικά είναι η δεύτερη θέση Επεμβατικού Καρδιολόγου που έχει στη διάθεσή του το νοσοκομείο, ώστε σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η θέση Επιμελητή Α’ να έχει εναλλακτική προκήρυξη στη διάθεσή του ο διοικητής.
  • Μια θέση Επιμελητή Β’ Κυτταρολογίας 
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ Νεφρολογίας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού 
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ Ορθοπεδικής & Τραυματιολογίας 
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ Ψυχιατρικής. 

Οι παραπάνω θέσεις θα προκηρυχθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα, ωστόσο δεν αρκεί η προκήρυξη, θα πρέπει να υπάρξουν και γιατροί που να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για την κάλυψη αυτών των κενών, και τότε το Βοστάνειο θα ενισχυθεί από γιατρούς σε τομείς που έχει ανάγκη.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img