Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Με βραβεύσεις «τετραετίας» η Περιφέρεια στο Φεστιβάλ Μελιού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση αποτέλεσε το 14ο Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε 1-3 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να προμηθευτούν προϊόντα μελιού, να μυηθούν στη μελισσοκομία και να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και άλλες δραστηριότητες μέσω των οποίων το μέλι βρέθηκε στο επίκεντρο.

Πολλές περιοχές της Ελλάδας συμμετείχαν με περίπτερα, καθώς και Περιφέρειες, όπως το Νότιο Αιγαίο

Στο φεστιβάλ συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ στο περίπτερο της Λέσβου παρουσιάστηκαν μέλια και προωθήθηκαν με κεράσματα προϊόντα με μέλι, όπως ούζο με μέλι,  τσάι καϊνάρ με μέλι και τυρί Λήμνου μελίχλωρο με μέλι.

Μάλιστα την Κυριακή η Περιφέρεια βράβευσε χορηγούς & εθελοντές για την προσφορά υπηρεσιών, στις εκθέσεις που συμμετείχε κατά τη χρονική περίοδο 2019 – 2023 και οι οποίοι καθ’ όλο το διάστημα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής προσέφεραν ανιδιοτελώς χορηγική και εθελοντική υπηρεσία, στην προώθηση των διατροφικών & τουριστικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια των εκθέσεων της Αττικής που συμμετείχε η Περιφέρεια.

Από τις βραβεύσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βλέπουμε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρεάδου και τον πρόεδρο της ΟΛΣΑ Νεκτάριο Βακάλη

Τις βραβεύσεις έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης από τη Σάμο για την ανάδειξη των τοπικών  προϊόντων Άννη Ανδρεάδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Λεσβιακών Συλλόγων Νεκτάριος Βακάλης και ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της έκθεσης κ. Καψής, ενώ η παρουσίαση έγινε από τον Πάνο Πίτσιο. 

Να σημειωθεί τέλος ότι στο περιθώριο του φεστιβάλ έγινε και διαγωνισμός μελιού και μεταξύ των σκευασμάτων που διακρίθηκαν απονεμήθηκε χάλκινο μετάλλιο στο μέλι ανθέων με θυμάρι της Λέσβου «Lesvos Honey» και μάλιστα χθες ο Περιφερειάρχης με γραπτή δήλωσή του εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην τοπική επιχείρηση.

spot_img

More articles