Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου εκτός οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Την ώρα που καταγράφονται αυξημένα τα ποσοστά του κορονοιού στη Λέσβο και στην Ελλάδα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 175 κρούσματα για την περιοχή μας σε σύνολο 23.106 στην επικράτεια, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα επόμενα βήματα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων. Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θα επανεξεταστεί το μέτρο τον Σεπτέμβριο. 

Χαλάρωση και στα σχολεία καθώς από 1 Απριλίου θα ισχύσει μείωση των self test στους μαθητές, από δύο σε ένα, ανά εβδομάδα και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς ενώ μετά τις διακοπές του Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί και η χρήση της μάσκας στα παιδιά.

Ταυτόχρονα η πληρότητα στα γήπεδα απελευθερώνεται πλήρως από 1 Απριλίου στο 100%, από 75% που ισχύει σήμερα.

Πάντως ενώ το Υπουργείο Υγείας χαλαρώνει τα μέτρα και για τους ανεμβολίαστους πολίτες, συνεχίζει να επιμένει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς με σχετική ρύθμιση παρατείνει το καθεστώς αναστολής σε όσους δεν εμβολιάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους!

Αναφορικά τώρα με τα κρούσματα στα σχολεία του τόπου μας, πτώση σημείωσε ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Νομό Λέσβου, καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώθηκαν 49 νέα κρούσματα, από τα οποία 39 στη Λέσβο και 10 στη Λήμνο.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα ήταν 32, από τα οποία 26 σε μαθητές και 6 σε εκπαιδευτικούς, και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 17 νέες περιπτώσεις νοσούντων, από τις οποίες 13 σε παιδιά και 4 σε εκπαιδευτικούς.

Από τις παραπάνω μολύνσεις δεν προκύπτει η αναστολή λειτουργίας κάποιου σχολικού τμήματος στον νομό Λέσβου.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις