Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μεγάλη ανταπόκριση καταγράφει η δράση που διοργανώνεται από την Ροζ Δύναμη σε Καλλονή, Άντισσα και Πολιχνίτο εν όψει της 25ης Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με την υποστήριξη της Μαστολογικής Επιστημονικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη.

Οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στα Κέντρα Υγείας Καλλονής, Άντισσας και Πολιχνίτου θα διενεργηθούν δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες από γιατρούς που θα βρεθούν στην περιοχή μας, ανταποκρινόμενοι στην καμπάνια πρόληψης της Ροζ Δύναμης.  Συγκεκριμένα οι γυναίκες που θα σπεύδουν στα Κέντρα Υγείας των τριών αυτών περιοχών θα υποβάλλονται σε κλινική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού και αν από τους γιατρούς διαπιστώνονται ύποπτα σημάδια ή ευρήματα θα ακολουθεί υπέρηχος ή θα συστήνεται στη γυναίκα να προχωρήσει άμεσα σε μαστογραφία.

Για το σκοπό αυτό έχουν διατεθεί ιατρεία από τα τρία Κέντρα Υγείας και μάλιστα όπως μας είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Αλέξανδρος Ροδίτης «σε ό,τι αφορά τη δική μας μονάδα έχουμε διαθέσει 5 διαφορετικά ιατρεία για να εξετάζονται οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στην Καλλονή και μπορώ να σας πω ότι η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη μέχρι τώρα, καθώς έχουν εγγραφεί για να εξεταστούν 360 γυναίκες».

140 γυναίκες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον στο Κέντρο Υγείας Άντισσας και 120 στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου για να εξεταστούν από τους γιατρούς και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ειδικά στα χωριά μας όπου η πρόσβαση σε εξειδικευμένες μαστολογικές εξετάσεις δεν είναι άμεση, οι γυναίκες αφήνουν σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα αυτή την υποχρέωση παρότι η μαστογραφία πρέπει να γίνεται μετά τα 40 κάθε χρόνο.

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης που αναμένεται στο Κέντρο Υγείας Καλλονής σήμερα Πέμπτη η εξέταση θα γίνεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 17:00, ενώ αύριο Παρασκευή από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00. Αύριο Παρασκευή θα γίνει η εξέταση στις γυναίκες της δυτικής Λέσβου από το Κέντρο Υγείας Άντισσας, ενώ μεθαύριο Σάββατο θα γίνουν οι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου για τις γυναίκες της περιοχής. 

Όπως σχολίασε για τη Ροζ Δύναμη ο κ. Ροδίτης «πραγματικά αυτός ο Σύλλογος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για την περιοχή μας και γενικότερα για τη Λέσβο κάνοντας τόσα πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι πέραν της δικής μας ευθύνης ως μονάδας του ΕΣΥ να διαμορφώνουμε τις συνθήκες και να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών, αυτό που αφορά όλους μας είναι η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση του πλησίον, ειδικά στις μέρες μας που τα ιατροτεχνολογικά μέσα δίνουν τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει στην πλειονότητα αυτών των περιστατικών την ίαση».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία σήμερα Πέμπτη, στις 20:00, στο ΕΠΑΛ Καλλονής και άλλες δραστηριότητες, όπως το Σάββατο στην Καλλονή η βράβευση των γιατρών και την Κυριακή ο περίπατος που θα γίνει από τις γυναίκες που αποδεικνύουν πως το ασθενές φύλο μόνο αδύναμο δεν είναι, απεναντίας… το Ροζ έχει μεγάλη δύναμη!

spot_img

More articles

spot_img