Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Θεατρική Ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα παρουσιάσει το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Το μεγάλο μας Τσίρκο”, που παίχτηκε με πρωτόγνωρη επιτυχία την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. στο θέατρο “By Night” της Καλύμνου, ρίχνοντας την αυλαία της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Το γέλιο και η συγκίνηση περίσσεψαν ακόμα μια φορά. Ο κόσμος χειροκροτούσε και τραγουδούσε μαζί με τους ερασιτέχνες τα αθάνατα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, που τα έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα στη συλλογική μνήμη η αξέχαστη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία του ταξιδιού και την πίεση του χρόνου κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα του καλυμνιώτικου κοινού.

 

Λίγα λόγια για το έργο
Το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Το μεγάλο μας τσίρκο” στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου από τη Θεατρική του Ομάδα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου. Η ιστορία του ελληνισμού στο διάβα των αιώνων σε συνάρτηση με τους παρεμβατισμούς των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων, που ήθελαν να έχουν δεμένη στο άρμα της ηγεμονίας τους τη δύσμοιρη πατρίδα μας. Μια συνεχιζόμενη εξάρτηση που επέφερε στη χώρα μας και στον πολύπαθο λαό της μύρια όσα δεινά. Όμορφη πολυπρόσωπη παράσταση με δυνατές ερμηνείες, εμπλουτισμένη με τραγούδι και ζωντανή μουσική, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή ως το τέλος.

Σκηνοθεσία: Μαρία Αϊβαλιώτου, Πέγκυ Χατζημιχαήλ

Διανομή:
Ρωμιός: Γιάννης Παπάνης

Ρωμιάκι: Πέγκυ Χατζημιχαήλ

Βασιλιάς – Τραγουδιστής: Μυρσίνη Κουτσκουδή – Βουρλή

Αρχιέρεια: Μαρία Καζατζή

Ιερέας – Καραγκιόζαινα: Βαγγέλης Λοΐζος (Θεατρικό Εργαστήρι)

Α’ Μακεδόνας – Καραγκιόζης: Δημήτρης Καμπάς (ΦΟΜ “Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ”)

Β’ Μακεδόνας – Διπλωμάτης – Σταύρακας: Αντώνης Ασβεστάς

Διπλωμάτης – Χατζηαβάτης – Φυλακισμένος: Μιχάλης Κουτσκουδής – Βουρλής

Διπλωμάτης – Μπάρμπα Γιώργος: Στρατής Β. Τοπαλής

Διπλωμάτης – Νιόνιος: Παναγιώτης Κορομηλάς

Άγαλμα: Χάρης Αϊβαλιώτης

Βεληγκέκας: Γιώργος Παττές (Θεατρικό Εργαστήρι)
Λαός: Βάσω Ασβεστά, Δέσποινα Λαλά, Μαρίνα Σπανέλη (ΦΟΜ “Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ”), Ελένη Δελόγκου (Θεατρικό Εργαστήρι), Ανδρομάχη Βουγιούκα (Θεατρικό Εργαστήρι)
Μουσική επιμέλεια: Μυρσίνη Κουτσκουδή – Βουρλή, Μαρία Καζατζή.