Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΜέΡΑ 25: «Ερχόμαστε σε ρήξη με τους λίγους για τους πολλούς»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο ξενοδοχείο ‘’Λέσβιον’’ παραχώρησε, χθες, συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο υποψήφιος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Κρίτων Αρσένης, εκθέτοντας τις θέσεις του κόμματος υπό την ηγεσία του Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά το προσφυγικό, το περιβάλλον, την ενέργεια, την υγεία και την παιδεία, πραγματοποιώντας παράλληλα αιχμές προς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάνοντας ξεχωριστές αναφορές στην Λέσβο. 

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Αρσένης προχώρησε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου με τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών νομού Λέσβου, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες, δηλαδή του Γιάννη Ζερδελή, της Ευανθίας Μάντζαρη και του Τέρπανδρου-Βασίλειου Πατσέλη.

Της συνέντευξης προηγήθηκε η επίσκεψη του Κρίτωνα Αρσένη στο Βοστάνειο και στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, ενώ η επίσκεψή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί με την μετάβασή του στην Κώμη αλλά και την περιοδεία του στην αγορά της Μυτιλήνης. 

 

«Έγκλημα έρχεται στην Βάστρια»

Ο κ. Αρσένης έκανε εκτενή αναφορά στην «εγκληματική», όπως την χαρακτήρισε, ανέγερση της δομής της Βάστριας, θέτοντας το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής Natura που συνορεύει με την Βάστρια. Ο υποψήφιος βουλευτής, έχοντας την ιδιότητα του περιβαλλοντολόγου, μίλησε για τις ανυπολόγιστες ζημιές που θα προκληθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς, η οποία «θα φτάσει μέχρι το Πλωμάρι», καταστρέφοντας «το μεγαλύτερο δάσος που μας έχει μείνει στο Αιγαίο», καθιστώντας δύσκολη την ανάκαμψη του νησιού στο μέλλον.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη μελέτη, παρότι είναι υποχρέωσή της, επειδή συνορεύει με περιοχή Natura και άρα χρειάζεται ειδική οικολογική αξιολόγηση και δέουσα εκτίμηση. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες θα διαμένουν οι πρόσφυγες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές. «Το έγκλημα στην Βάστρια πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος, αργά θα είναι όταν χαθούν ζωές». 

Παράλληλα ο κ. Αρσένης αναφέρθηκε στην θέση του ΜέΡΑ25 για τους αιτούντες άσυλο, διαδικασία η οποία χρειάζεται να απλοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε τα μεγάλα κόμματα για «ακροδεξιές πολιτικές» και «ρατσιστική ρητορική». 

Ως προς τα «κόκκινα δάνεια», τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ο κ. Αρσένης πρότεινε εκ μέρους του ΜέΡΑ 25 το πάγωμα των παραπάνω πρακτικών έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση των οικογενειών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. 

Στις βασικές θέσεις του κόμματος συγκαταλέγεται η επανακρατικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, κάνοντας ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο οι βουλευτές του ΜέΡΑ 25 είχαν προειδοποιήσει για σοβαρό ενδεχόμενο ατυχήματος, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κρίτων Αρσένης.

«Δεν ζητάμε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε έξοδο από το ευρώ, όπως επίσης δε ζητάμε κλείσιμο των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής, «αλλά ζητάμε ρήξη με τους λίγους για τους πολλούς, απαιτώντας την μείωση της φορολογίας για τους μη έχοντες στο 10% και αντίστοιχα την αύξηση για τους έχοντες στο 30%». 

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην υγεία με το πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών στη Λέσβο, καθώς και στην εκπαίδευση με την εφαρμογή του ελάχιστου βαθμού εισαγωγής και την «πριμοδότηση των κολεγίων». 

Ο κ. Αρσένης ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους ψηφοφόρους του νομού Λέσβου, δηλώνοντας ότι «οι εκλογές κρίνονται από το αν μπορεί να εκπροσωπηθεί ο πολίτης από αυτόν που θέλει στην Βουλή. Ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες ούτως ώστε το ΜέΡΑ25 να ελέγχει αποτελεσματικά αυτόν που θα κυβερνήσει. Επιπλέον έχουμε καταθέσει από το 2019 νομοσχέδια τα οποία στοχεύουμε σε εφαρμογή τους»

spot_img

More articles

spot_img