Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Μέσα στις Εκκλησίες για τη Μυτιλήνη ο αγιασμός των υδάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μέσα στους ναούς θα γίνει στις κολυμπήθρες ο αγιασμός των υδάτων από τους ιερείς στις ενορίες που υπάγονται στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, καθώς ο Μητροπολίτης Ιάκωβος με αυστηρή Εγκύκλιό του προς τους εφημέριους δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για αγιασμό των υδάτων σε θαλάσσιες περιοχές τουλάχιστον για τις ενορίες που κάνουν τον αγιασμό με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα ή σε αλιευτικά καταφύγια.

Η Εγκύκλιος στάλθηκε σε μία προφανή προσπάθεια το Δεσπότη να προστατεύσει την εικόνα της Εκκλησίας αποφεύγοντας τα αρνητικά σχόλια ότι προκλήθηκε σε κάποιες λιμενικές εγκαταστάσεις συνωστισμός και σε αυτό οφείλεται η διασπορά του κορονοιού.

Στη Μητρόπολη Μηθύμνης ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει κανονικά από όσες ενορίες κάνουν την καθέλκυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα ή σε αλιευτικά καταφύγια.

Σημειωτέον ότι η Εκκλησία της Ελλάδος επιτρέπει σε όλη την Ελλάδα τον αγιασμό των υδάτων στην θάλασσα αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των μητροπολιτών απαγορεύσεις τοπικού χαρακτήρα. Απαγορεύει ωστόσο τους κατ οίκον αγιασμούς σε κατοικίες και επιχειρήσεις με επίσκεψη των ιερέων.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img