Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μετά τα δάκρυα ο ξεσηκωμός για τα Τέμπη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


24ωρη απεργία κήρυξε για αύριο Τετάρτη στη Λέσβο το Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που καταγράφονται από εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα για γενική απεργία μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Να σημειωθεί ότι 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ ακολουθούν Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελμάτων του Δημοσίου και Σωματείων του ιδιωτικού τομέα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί αύριο, στην πλατεία Σαπφούς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εκτός από την ασφάλεια των σιδηροδρόμων υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο ζητήματα ασφάλειας, όπως τα πλοία που κινούνται με ανεπαρκές πλήρωμα, με χαλασμένες μηχανές και με πανάκριβα εισιτήρια, χωρίς γιατρό, ενώ είναι πανάκριβα και τα αεροπορικά. Γιατί υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των λιμανιών, την πρόσδεση των πλοίων, όπως έγινε πρόσφατα ξανά στον Άη-Στράτη.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο αναφέρεται: 

  • Σε τραγικές ελλείψεις στο Βοστάνειο και ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.
  • Στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου που παραμένει υποβαθμισμένο, και συνεχώς αθροίζονται απαράδεκτα περιστατικά, όπως πρόσφατα με το ατύχημα αγρότη που δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να τον μεταφέρει. 
  • Στο Κέντρο Υγείας Μανταμάδου που παραμένει ανύπαρκτο και τις ελλείψεις στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, σε Καλλονή, Πλωμάρι, Άντισσα (π.χ. κανένα Κέντρο Υγείας δεν έχει καρδιολόγο και ακτινολόγο, χώρια τις υπόλοιπες ελλείψεις).
  • Στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο στο Πλωμάρι που λειτουργεί με ασθενείς και εργαζόμενους στον αέρα, παρά την ηρωική προσπάθεια των κατοίκων, των σωματείων και των εργαζομένων, χωρίς κρατική ευθύνη και στήριξη.

«Όπως και για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, είναι ανύπαρκτη και οι ελλείψεις στην πυροσβεστική τεράστιες, όπως το ζήσαμε και στις πυρκαγιές, ενώ η Βρίσα στέκει ακόμα εγκαταλειμμένη και επικίνδυνη», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

«Η οργή μας γίνεται αγώνας, και μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση της ζωής μας. Διαφορετικά θα πληρώνουμε και με τη ζωή μας την πολιτική του ‘’πάμε και όπου βγει’’», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img