Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Μετά τη μέθοδο Turis και λιθοτριψία στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Μετά τη δρομολόγηση για την προμήθεια εξοπλισμού για την εφαρμογή της μεθόδου εξάχνωσης του προστάτη με την μέθοδο Turis που αφορά την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας, η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά στον εξοπλισμό του ουρολογικού με μηχάνημα λέιζερ για λιθοτριψία στην ουροδόχο κύστη και στους ουρητήρες.  Ουσιαστικά με την απόφασή της η διοίκηση ανοίγει το δρόμο για να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια το εξοπλισμού ώστε μέσα στο έτος που διανύουμε να μπορεί να γίνεται λιθοτριψία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην Αθήνα οι ασθενείς με απόφραξη των ουρητήρων που είναι μία σοβαρή επιπλοκή που εγκυμονεί κινδύνους  και μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζεται στη Λέσβο.

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μία σημαντική απόφαση –καρπός πολλών προσπαθειών– η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει τη λειτουργία της ουρολογικής κλινικής  λήφθηκε από τον Πρόεδρο κ.Καμπούρη Γεώργιο  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του (Δευτέρα 31 Μαΐου 2022) .

Συγκεκριμένα  προχώρησε στην έγκρισή διενέργειας διαγωνισμού  για την  προμήθεια ενός μηχανήματος  LASER λιθοτριψίας αφού εξασφάλισε την χρηματοδότηση της.

Η λιθοτριψία με χρήση laser αποτελεί τη μέθοδο της πλήρους διάσπασης και αφαίρεσης των λίθων του  ουροποιητικού συστήματος αναίμακτα. Αντιμετωπίζει λίθους της ουροδόχου κύστης  και του ουρητήρα.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου LASER είναι:

  • Αποτελεί μια ατραυματική χειρουργική μέθοδο.
  • Μειώνει δραστικά το χρόνο παραμονής στο Νοσοκομείο (νοσηλεία μίας (1) ημέρας).
  • Παρέχει τη δυνατότητα εξάλειψης λίθων κάθε μεγέθους.
  • Μειώνει  μετεγχειρητικές επιπλοκές (όπως λοιμώξεις).
  • Αυξάνει την ασφάλεια της επέμβασης
  • Απαλλάσσει εκατό περίπου  ασθενείς κατοίκους του νησιού μας από την ταλαιπωρία  και τα έξοδα μετάβασης σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

Η προσπάθεια μας  συνεχίζεται με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης.

Είναι η δεύτερη προμήθεια που κάνει για το νοσοκομείο Μυτιλήνης για το ουρολογικό τμήμα το οποίο τη χρονιά που διανύουμε αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του στους δύο τομείς που προαναφέραμε.

spot_img
Προηγούμενο άρθρο“Η Μυθική Ακτή” στην Κάτια
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 07-06-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις