Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μη χάσετε τις Ομάδες Γυναικών το Δεκέμβριο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τις εποχές όταν – πριν ακόμα καταργηθούν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά – λειτουργούσε στην Επάνω Σκάλα το Κέντρο Μάνας και Παιδιού, το οποίο καταργήθηκε, έρχεται να θυμίσει για λίγο, όμως με ένα εξαιρετικό πλέγμα δράσεων που θα αναπτύξει το Δεκέμβριο, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για τις γυναίκες. 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαίες της μονάδας Κοραλία Αυγουστίδου, Ευδοξία Συκομυτέλλη και Σαπφώ Τζέγκου σε συνεργασία με την Επιστημονική Συντονίστρια, ιατρό Κυτταρολόγο, Ελεονόρα Μανιάτη, θα οργανώσουν ομάδες ενημέρωσης γυναικών, οι οποίες απευθύνονται στις ενήλικες γυναίκες, από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στόχος αυτών των δράσεων θα είναι να μάθουν οι γυναίκες μέσα από τους επιστήμονες πώς θα κάνουν με ασφάλεια την αυτοεξέτασή τους για τον καρκίνο του μαστού, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται ενημέρωση και για την διαχείριση των θεμάτων κλιμακτηρίου και εμμηνόπαυσης, που αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τις γυναίκες.

Τέλος, θα συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς γι’ αυτό το μήνα να λειτουργεί το τμήμα προετοιμασίας για τη Γέννηση – Ψυχοπροφυλακτική και Μητρικό Θηλασμό, το οποίο ήδη λειτουργεί (εβδομαδιαία) κατόπιν ραντεβού.

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου η Συντονίστρια κ. Μανιάτη κάλεσε τις γυναίκες του τόπου μας να δηλώσουν συμμετοχή, υπογραμμίζοντας ότι «η γνώση που θα βγει μέσα από αυτές τις ομάδες θα είναι πραγματικά σημαντική και για την αυτοεξέταση του μαστού και για τα θέματα εμμηνόπαυσης, αλλά και για τις εγκύους μας και τις νέες μητέρες. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό μας για την προθυμία με την οποία ανταποκρίνεται στο χρέος που έχουμε να βρισκόμαστε κοντά στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού και ελπίζω ότι οι γυναίκες της Μυτιλήνης θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για ένα μήνα, καθώς η γνώση που θα περάσει σε όσες συμμετάσχουν μπορεί να μεταλαμπαδευτεί στις φίλες και στις συγγενείς τους, ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο των ραντεβού (2510) 57425 για να δηλώνουν συμμετοχή

spot_img

More articles

spot_img