Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη όλα αντιμετωπίζονται.
Είπαμε λοιπόν πως εντάξει… φτάσαμε στην ηλικία αυτή που είμαστε, πέρασαν τα χρόνια και σήμερα νιώθουμε καλύτερα από ποτέ.
Γιατί έτσι πρέπει, γιατί αυτό είναι το σωστό.
Κάθε χρόνο και καλύτερα, όχι αηδίες και αρνητικές σκέψεις και βλακείες και γκρίνιες! Ζούμε κι αφού έχουμε την υγεία μας ας αρχίσουμε να μετράμε την θετική λίστα!
Είμαι σχεδόν στην ηλικία όταν μεσουρανούσε η CHANEL… στο ατελιέ της στο Παρίσι! Είμαι στα ίδια κιλά, που και μικρότερη, πάντα άρχιζα δίαιτα για να χάσω ακόμα τρία!
Γυμνάζομαι, περπατάω, έχω διάθεση να φλερτάρω, να μακιγιαριστώ, να βγω βράδυ, να οργανώσω πάρτι, να μαγειρέψω για φίλους, να σκάσω στα γέλια, να θυμηθώ τις τρέλες των νεανικών μας χρόνων, να μην μετανιώνω!
Κοιμάμαι καλά γιατί έχω καθαρή τη συνείδησή μου, λυπάμαι γι’ αυτούς που με πικράνανε και τους συμπονώ… τόσο ξέρανε, τόσο κάνανε οι μικρόψυχοι…
Συγχωρώ και δεν θέλω το κακό κανενός! Τι ανακούφιση μεγάλη που είναι αυτό!
Δεν ρουφιανεύω, ούτε δέχομαι ρουφιανιές που δηλητηριάζουν τη ζωή. Αντίθετα ενδίδω σε κάθε καλή κουβέντα και πάντα θα βρω ό,τι καλύτερο ακόμα και στο πιο δύσκολο σημείο! Κάπου, κάπως πάντα, κάτι καλό κρύβεται.
Νιώθω πως μπορώ επιτέλους να κοιτάξω στον καθρέφτη μου και να πω στον εαυτό μου πως τον αγαπώ no strings attached!
Φροντίζω τα δόντια μου και την υγεία μου! Αγαπώ τους εκλεκτούς φίλους που διάλεξα και ήμουν τόσο τυχερή να έχω στη ζωή μου κι άλλο τόσο κι αυτοί που με έχουν στη δική τους.
Η Αθηνά είχε πει κάποτε πως αν δεν υπήρχε έπρεπε να με εφεύρουν! Ψηλώνω από χαρά και περηφάνια.
Λατρεύω τα ζώα κι ας είναι εποχή που παίρνω δανεικά χάδια από τα ζωάκια φίλων μου.
Έμαθα να βλέπω καθαρά τα λάθη μου και να συγχωρώ τον εαυτό μου γιατί είναι ό,τι έχω και δεν έχω. Σ’ αυτή τη ζωή μετά από το παιδί μου, το σύντροφό μου και τους φίλους μου! Γιατί η άφεση είναι το βήμα μπροστά για τη ζωή.
Και ανακαλώ τον Μίλαν Κούντερα συχνά όταν μας έμαθε πως η πηγή του άγχους μας είναι το μέλλον και πως αν μπορούμε να το κρατήσουμε έξω από τη ζωή μας θα ξεχάσουμε τις στενοχώριες μας!
Σήμερα πια ξέρω πόσο όμορφη είμαι! Πόσο γοητευτική και πόσο συναισθηματική μπορώ να γίνω! Όλα έρχονται αυθόρμητα από την εσωτερικότητά μας.
Χωρίς επιτήδευση.
Είμαι καλή από επιλογή γιατί δεν αντέχω τα στριμάδια, την κακία, την κλεψιά, την ψευτιά, τη δηθενιά.
Με αγαπάω γιατί ο κάθε άνθρωπος αξίζει ν’ αγαπάει τον εαυτό του για να τον αποδέχεται σ’ αυτή τη ζωή με θάρρος και αξιοπρέπεια.
Σήμερα πιστεύω πως μόνο καλά θα έρχονται στο δρόμο μου γιατί δεν υπάρχει χώρος για το κακό και γιατί κουβαλάω ευχές πανάρχαιες στην ψυχή μου.
Είμαι σίγουρη πως είμαι καταδικασμένη να αγαπώ και ν’ αγαπιέμαι, να δίνω και να παίρνω χαρά και να αναγνωρίζω τα μικρά υπέροχα καθημερινά. Πραγματάκια που φέρνουν την ευτυχία στη στιγμή.
Κι επειδή πια έμαθα πως ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου είναι ο φόβος!
Δεν φοβάμαι τίποτα!
Μουσακάς με κολοκύθια
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια σε λωρίδες
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για τον κιμά
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- ½ φλιτζ. βούτυρο
- ½ φλιτζ. αλεύρι
- 2 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ετοιμάζετε την αραιή μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί, να γίνει το μείγμα ομοιογενές και να αρχίσει να χρυσίζει (roux). Προσθέτετε πρώτα το ζεστό γάλα, σε μικρή αλλά συνεχή ροή ανακατεύοντας διαρκώς, και κατόπιν αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες χοντρές. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε ελαφρά.
- Τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι τους.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για να σωθούν οι χυμοί.
- Στρώνετε τα μισά κολοκυθάκια σε τετράγωνο ταψί. Τα πασπαλίζετε με λίγο τυρί και από πάνω απλώνετε τον κιμά. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια πασπαλισμένα με τυρί. Καλύπτετε το μουσακά με την μπεσαμέλ. Τον πασπαλίζετε με τυρί και τον ψήνετε για 45-50 λεπτά. Τον αφήνετε λίγο να σταθεί προτού τον σερβίρετε για να μπορείτε να τον κόψετε.