Μια επίσκεψη που άργησε… 10 μήνες

Μια επίσκεψη-αστραπή με πολλούς συμβολισμούς προγραμματίζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για αύριο Πέμπτη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μυτιλήνη. Τα «Νέα της Λέσβου» έγραψαν πρώτα για την πρωθυπουργική εθιμοτυπική  επίσκεψη, αλλά και με πολλαπλά μηνύματα για τη χρονιά που φεύγει, καθώς και για όσα περιμένουν οι κάτοικοι της Λέσβου για τη νέα χρονιά.
Μια χρονιά που σημάδεψε τα Λέσβο με γεγονότα που έκαναν το γύρο του κόσμου όσο αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Από τις αρχές του 2020, το Φεβρουάριο όταν δυνάμεις των ΜΑΤ έφθασαν σε Λέσβο και Χίο και συγκρούσθηκαν επί τέσσερις ημέρες με τους νησιώτες στην προσπάθεια επιβολής των νέων δομών, όταν το ΚΥΤ Μόριας έφθασε να ξεπερνάει τους 20.000 αιτούντες άσυλο( λόγω της αύξησης των ροών), μέχρι την καταστροφική φωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έγραψε το τέλος της καταυλισμού «Μόριας». Μέσα σε λίγες ημέρες στήθηκε νέα «προσωρινή» δομή στον Καρά Τεπέ και φθάσαμε αυτές τις ημέρες στο μνημόνιο για τη νέα δομή στη Λέσβο που υπέγραψε Κυβέρνηση και ΕΕ .
Η επίσκεψη της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού μετά τα γεγονότα του περασμένου Φεβρουαρίου…

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»