Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Μία γυναίκα, δύο άντρες;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Η οικονομολόγος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από τη Λήμνο πρόκειται, εντός του Ιανουαρίου, να περιοδεύσει στη Λέσβο με εμφανές το ενδιαφέρον της για την Περιφέρεια

Αν και επίσημα σε κεντρικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει μέχρι τις εθνικές εκλογές να τοποθετηθεί περί χρισμάτων, ειδικά για τις Περιφερειακές εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο, προφανώς θέλοντας με αυτόν τον τρόπο «να κρατήσει σε καταστολή» τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ώστε να μην «πολεμήσει» στις εκλογές στο κυβερνών κόμμα και ενώ την ίδια ώρα παρότι ανεπίσημα επιφανή στελέχη της ΝΔ προωθούν την υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη, η Μαριάνθη Καφετζή ξεκίνησε από τη γενέτειρά της, τη Λήμνο, περιοδεία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δηλώνοντας ανεπίσημα προς το παρόν υποψήφια Περιφερειάρχης, καθώς επίσημα, όπως και η ίδια αναφέρει στον κύκλο της, το χρίσμα θα δοθεί μετά τις εθνικές εκλογές.

Με θετική παρουσία ως γυναίκα η κ. Καφετζή κάνει μία πρώτη αναγνωριστική επαφή με τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς μετά τη Λήμνο αναμένεται να συνεχίσει εντός του μηνός Ιανουαρίου και στη Λέσβο. Ίσως, δε, αυτό συνδυαστεί με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φημολογείται για το μήνα που διανύουμε στο νησί μας.

Τα Νέα της Λέσβου έχοντας ενημερωθεί για την προγραμματισμένη περιοδεία της κ. Καφετζή επικοινώνησαν μαζί της υποβάλλοντάς της σχετικό ερώτημα και η ίδια επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει επαφές με τους κατοίκους των νησιών μας. «Ξεκινώ πρώτα από την Λήμνο και σύντομα μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά στη Λέσβο και σε όλα τα νησιά κατά την περιοδεία μου. Το ενδιαφέρον μου για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Περιφέρεια είναι δεδομένο, δεν θέλω όμως επί του παρόντος να πω κάτι περισσότερο. Αυτά είναι θέματα των κεντρικών του κόμματός μας. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εγώ έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματός μας και ξεκινώ περιοδεία στα νησιά για να μιλήσω με τους κατοίκους και τους φορείς για όσα τους απασχολούν και πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν», είπε στην εφημερίδα μας η κ. Καφετζή.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Καφετζή έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση στη Μυτιλήνη τον περασμένο Απρίλιο συμμετέχοντας στις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, που είχε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη.

Στη Νέα Δημοκρατία

Σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, η οποία ελέγχεται και καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Αθανασίου επίσημα αναφέρουν ότι η κ. Καφετζή είναι μία από τις προτάσεις που καλείται να εξετάσει το κόμμα πριν καταλήξει στον υποψήφιο που θα δώσει το χρίσμα. Ωστόσο το παρασκήνιο βοά, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η υποψηφιότητα της Μαριάνθης Καφετζή για το Βόρειο Αιγαίο είναι «τελειωμένη υπόθεση» και ότι έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από το πρωθυπουργικό περιβάλλον για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου και απλά καθυστερούν τις ανακοινώσεις για να γίνουν πρώτα οι εθνικές εκλογές. 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πάντως, θα φέρει ως διεκδικητές και από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας “μία γυναίκα, δύο άντρες”, καθώς απέναντι στην κ. Καφετζή θα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, όπως και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια (που έχει ανακοινώσει μάλιστα και πρώτος την υποψηφιότητά του) Σταμάτης Μαλέλης. Ο κ. Μαλέλης, αν και προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ συσπειρώνοντας γύρω του και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι στοχεύει και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μαζί του συμπορεύονται άτυπα ακόμα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από το Νομό Λέσβου και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως και υποψήφιοι στις εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου

Τα στελέχη αυτά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους επίσημα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η κ. Καφετζή σπεύδει να ξεκινήσει περιοδεία, αυτή τη φορά όχι συνοδεύοντας το κλιμάκιο των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτόνομα η ίδια,  θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει ένα σαφές μήνυμα στα στελέχη του κόμματός της να μην βιαστούν πριν ανακοινώσουν τη συμμετοχή τους σε άλλα ψηφοδέλτια.  

Σε κάθε περίπτωση καλά πληροφορημένες πηγές από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν πως αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές τα κεντρικά του κόμματος θα ξεκινήσουν με fast track διαδικασίες το ξεκαθάρισμα του τοπίου για το Βόρειο Αιγαίο, θέτοντας μάλιστα σοβαρά διλήμματα στα δεξιά στελέχη που συμπορεύονται μέχρι τώρα με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, σε μία κίνηση αποδυνάμωσης του ψηφοδελτίου του απερχόμενου Περιφερειάρχη, ώστε να τον εξαναγκάσουν να αποσυρθεί από την αυτοδιοίκηση! 

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Μουτζούρης συνεχίζει τις επαφές του με τους κατοίκους των χωριών στην ύπαιθρο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, γράφοντας και σβήνοντας ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Από την άλλη πλευρά παρουσία στη Λέσβο έχει και ο κ. Μαλέλης τον οποίο φέρεται να συμπαθεί ιδιαίτερα ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Αθανασίου, που όμως δεν έχει κόψει επαφές και με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη. Μάλιστα κάποιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζουν στον κυβερνητικό βουλευτή ότι αυτό το διάστημα  λέει «ναι» σε όλους και σε όλα, προσπαθώντας να αποφεύγει να εκδηλώνεται με τη μία ή την άλλη πλευρά αλλά να τα έχει καλά με όλους, προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει στις εκλογές τη δύναμη που είχε κατά την κάθοδό του το 2019.

Όπως και να ‘χει από την περιοδεία της κ. Καφετζή στη Λέσβο αναμένεται να φανούν πολλά, καθώς η ίδια θα κληθεί εκ των πραγμάτων να τοποθετηθεί επίσημα, αν και στην παρούσα συγκυρία αυτό που ενδιαφέρει τα κόμματα είναι να κλείσουν μέσα στο μήνα που διανύουμε τα ψηφοδέλτιά τους μια και οι εθνικές εκλογές είναι μπροστά και αυτό προέχει. Άλλωστε το τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά τις εθνικές εκλογές είναι αυτό που ουσιαστικά θα καθορίσει και το παζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς αν για παράδειγμα προκύψει από τις πρώτες κάλπες συγκυβέρνηση μέσα από την συνεργασία δύο ή περισσότερων κομμάτων, αυτό θα επηρεάσει και τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Η Μαριάνθη Καφετζή

Η Μαριάνθη Καφετζή είναι Οικονομολόγος και η οικογένειά της κατάγεται από τη Λήμνο, όπως και η Χριστιάνα Καλογήρου. 

Έχοντας διατελέσει μέλος του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ ήταν και υποψήφια Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Συμμετέχει ως μέλος εθελοντικών ομάδων και άλλων πρωτοβουλιών έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία  στα θέματα της οδικής ασφάλειας και αυτό καθώς τον Δεκέμβριο του 2015 έχασε τον μόλις 22 ετών γιο της, Σπύρο, σε δυστύχημα, γεγονός που σημάδεψε τη ζωή και επηρέασε τη δράση της.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img