Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Μία Πολεοδομία προτείνει ο Βατός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αντιδήμαρχος υπό την πίεση των προβλημάτων και της έλλειψης προσωπικού που ταλανίζουν την Υπηρεσία

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο Γιάννης Βατός και συναντήθηκε με το προσωπικό της Πολεοδομίας για μια πρώτη επαφή, κατά την οποία ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα και παρέλαβε τα υπομνήματα, τα υπηρεσιακά σημειώματα και τις αναφορές των υπαλλήλων. Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο νέος Αντιδήμαρχος, οι ελλείψεις είναι πασιφανείς και διαχρονικές και η δική του πρόταση είναι η λειτουργία μιας Πολεοδομίας σε όλη τη Λέσβο, όπως έχουν προτείνει και οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς με τους οποίους θα ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βατό, αν και υπήρχαν προβλήματα και στο παρελθόν, η δυσλειτουργία που παρατηρείται σήμερα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο σπάσιμο της Υπηρεσίας στα δύο, ακολουθώντας το μοντέλο των Δήμων. Στο Δήμο Μυτιλήνης λειτουργεί Διεύθυνση της Πολεοδομίας, ενώ στο Δήμο Δυτικής Λέσβου Τμήμα της Υπηρεσίας, με το προσωπικό που μοιράστηκε το φθινόπωρο του 2019. «Τρία χρόνια μετά, διαπιστώνουμε όλοι ότι αυτό το μοντέλο δεν προχώρησε, κάτω από τις όποιες συνθήκες και τα αντικειμενικά προβλήματα. Καμία από τις δύο Υπηρεσίες δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε και η ανεπάρκεια είναι εμφανής. Έχοντας το πολιτικό ok του Δημάρχου ξεκινάω διαβούλευση με τους επιστημονικούς φορείς και συγκεκριμένα το ΤΕΕ, τους Πολιτικούς Μηχανικούς, το Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων και το Επιμελητήριο για να καταλήξουμε σε μια πρόταση. Η δική μου θέση είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια Πολεοδομία με σκοπό να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επαγγελματίες που συναλλάσσονται με αυτή και φυσικά οι πολίτες».

Για να συμβεί αυτό, όπως τόνισε ο νέος Αντιδήμαρχος, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι δύο Δήμοι και να υπάρξει η πολιτική βούληση που θα εκφραστεί από τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια. «Απαιτείται η πολιτική βούληση των δύο Δημάρχων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών. Αν δεν συμβεί αυτό, εγώ είμαι υποχρεωμένος να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της Πολεοδομίας Μυτιλήνης με πλήρη στελέχωση και οργάνωση εκ του μηδενός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Βατός.

Αιχμηρή απάντηση

Με αφορμή τις δηλώσεις του για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος απάντησε και στο σχόλιο του πρώην συναδέλφου του (στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης) Παναγιώτη Ανδριώτη, ο οποίος μίλησε χθες για “μοίρασμα καρεκλών”: «Κάποιοι όταν βγήκαν στη σύνταξη ανακάλυψαν την Αυτοδιοίκηση. Εμείς είμαστε λίγο πριν από την σύνταξη στην Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Ανδριώτης κρίνει εξ ιδίων. Εμείς όμως το κοκτέιλ λαϊκισμού, αριβισμού με ολίγην ζήλια δεν θα το πάρουμε», ανέφερε ο κ. Βατός.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΔίψασε η Καλλονή
Επόμενο άρθροΝέοι εκπρόσωποι στη ΔΕΔΑΠΑΛ
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις