Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Μια πράξη αγάπης για την Ευανθία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

  • Kαθηλώθηκε στο κρεβάτι με σπαστική τετραπληγία και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ένα μεγάλο αγώνα δίνει η 28χρονη συντοπίτισσά μας Ευανθία για να σηκωθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει στην 4 ετών κορούλα της, έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που της προκάλεσε μεγάλα προβλήματα υγείας. Η κοπέλα νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου υποβάλλεται σε ειδικό πρόγραμμα, το κόστος του οποίου, όμως, είναι δυσβάσταχτο για την οικογένειά της, που απευθύνει έκκληση για βοήθεια, προκειμένου η Ευανθία να συνεχίσει τη θεραπεία της και να έχει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για τη συνέχεια της ζωής της.

Ο απίστευτος αυτός Γολγοθάς για την Ευανθία ξεκίνησε όταν γυρνώντας από την εργασία της, ενεπλάκη σε πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ειδικότερα παρασύρθηκε από φορτηγό και η σφοδρότητα του χτυπήματος της προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την οδήγησε στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε κωματώδη κατάσταση. Μετά από αρκετό καιρό, η κοπέλα διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά μέχρι και σήμερα αδυνατεί να κινήσει τα άκρα της και παρουσιάζει χαμηλό επίπεδο αντίληψης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνεί επαρκώς και να αυτοεξυπηρετηθεί.

Οι γιατροί συνέστησαν την άμεση αεροδιακομιδή της σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, ώστε να υποβληθεί σε εντατικό πρόγραμμα κινησιοθεραπείας και φυσικοθεραπείας για να ανακτήσει τις χαμένες της ικανότητες και η οικογένειά της αποφάσισε πως ιδανικότερη επιλογή ήταν εκείνη ενός εξειδικευμένου κέντρου στη Λάρισα.

Δυσβάσταχτο κόστος

Η θεραπεία και το πρόγραμμα αποκατάστασης στο οποίο υποβάλλεται η Ευανθία για να σταθεί ξανά στα πόδια της είναι το μοναδικό που μπορεί να την επαναφέρει σε μια φυσιολογική ζωή, έχει όμως και δυσβάσταχτο κόστος, που ξεπερνά τις 24.000 ευρώ. Η οικογένειά της αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτό και ζητά τη βοήθεια και τη συμβολή μας για να επιστρέψει η κοπέλα στην αγκαλιά της τετράχρονης κορούλας της και της οικογένειάς της.

«Η Ευανθία μας κάνει τεράστιο αγώνα για να επανέλθει. Δείχνει μερικά σημάδια βελτίωσης και αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα. Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατηθώ όρθιος. Να έχω θάρρος. Έχουμε ένα παιδάκι μόνο 4 χρονών που ψάχνει την μανούλα του. Θέλουμε πίσω την χαμογελαστή μας Ευανθία και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Έχουμε δρόμο ακόμα και ο αγώνας είναι μεγάλος. Έχω ακόμη πίστη…», είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο σύζυγός της Στρατής Ζαφειρέλης, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους και δίνει από την πλευρά του τη μεγάλη μάχη για να προσφέρει στην Ευανθία κάθε ευκαιρία που μπορεί να έχει για μια φυσιολογική ζωή.

 

Τρόποι βοήθειας

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμβάλει οικονομικά στην θεραπεία και το πρόγραμμα αποκατάστασης της κοπέλας, μέσω της καμπάνιας που τρέχει η οργάνωση «Πράξη αγάπης», η οποία βρίσκεται στο πλευρό και σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια.

Ειδικότερα, μπορείτε να συμβάλλετε on line με τραπεζική κατάθεση ή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (μέσω Viva Wallet, Paypal, Stripe, Apple Pay, Google Pay) στην πλατφόρμα: https://act-of-kindness.org/el/ (αναζητήστε την σχετική καμπάνια).

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα στήριξης με τραπεζική κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς, σημειώνοντας στην αιτιολογία «Για την Ευανθία»:

Τράπεζα Πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771

IBAN: GR4101722220005222091702771

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ-ACT OF KINDNESS

Εθνική Τράπεζα

Αριθμός Λογαριασμού: 21000630539

IBAN: GR4401102100000021000630539

SWIFT-BIC: ETHNGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ- ACT OF KINDNESS

Alpha Bank

Αριθμός Λογαριασμού: 701002002030506

IBAN: GR0401407010701002002030506

SWIFT-BIC: CRBAGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ- ACT OF KINDNESS

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συνδρομής με τον μοναδικό κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής της εκστρατείας RF05917199000500060007000 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ ή και με SMS στο 19825 με την φράση “Για την Ευανθία” (Χρέωση 2,50€ /SMS). 

*Οι χρεώσεις στην υπηρεσία μηνυμάτων συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Η υπηρεσία μηνυμάτων επιβαρύνεται επιπλέον με τέλος κινητής τηλεφωνίας 12%,15%,18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ. O αριθμός είναι διαθέσιμος για όλους τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις