«Μίλα και Σουτ!» από την βραβευμένη ομάδα Κοπέρνικος

  • Θα παρουσιασθεί στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης 25 και 26 Ιανουαρίου

Η βραβευμένη ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μετά την επιτυχία των παραστάσεών της “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες”, “Απαγορεύεται η μουσική!”, “Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή” και “Ο Κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων”, παρουσιάζει στο κοινό της Μυτιλήνης  το νέο της έργο “Μίλα και Σουτ”. Το έργο θα παρουσιασθεί στο αμφιθέατρο του 9ου και 11ου Δημοτικών σχολείων Μυτιλήνης αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, και στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης σε δυο παραστάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου. 

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πόλη της Μελωδίας με παρέα τους την Μίλα και τον Σουτ! Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περίοδο 2016 –  2018. Το πρωτότυπο κείμενο και την μουσική (που κυκλοφορεί σε cd από τη RAW MATERIAL) υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη. Την ευρηματική σκηνοθεσία επιμελείται ο έμπειρος Γκάυ Στεφάνου. Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, εμπλουτίζει τα θεατρικά της μέσα με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς, ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff. Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται, για άλλη μια φορά, ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.

Δυο λόγια για το έργο:  Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να τραγουδήσει μπροστά σε άλλους. Όταν εκείνοι τον αποκαλέσουν κοροϊδευτικά «παύση», θα περάσουν σε ένα όνειρο, όπου, στην Πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες Νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές Παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει όμως την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες Παύσεις από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ. Όταν από ένα τρομερό λάθος ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει μια Νότα, τη Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί από την Πόλη της Μελωδίας ως παύση! Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που τους χωρίζουν να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν μαζί ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπίζεται κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν. Πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την ιδιαίτερη αξία τους στη μουσική.
-Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
-Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
-Στίχοι: Έμη Σίνη
-Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
-Κατασκευή κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη 
-Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
-Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου η παράσταση θα παρουσιασθεί στις 17.00 το απόγευμα και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.