Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μιλούν για θαύμα με δάκρυα στην εικόνα του Αγίου Εφραίμ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Κατά δεκάδες συρρέουν σήμερα από το πρωί οι πιστοί στον ναό του Αγίου Εφραίμ στη Μυτιλήνη στην περιοχή του γηπέδου μετά την πληροφορία που διαδόθηκε από άλλους πιστούς στην εκκλησία για δάκρυα στη μεγάλη εικόνα του. Αυτό φαίνεται να έγινε σήμερα στις 8:00 το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία και μάλιστα ο ιερέας διέκοψε όταν κλήθηκε από τους πιστούς να εξηγήσει το φαινόμενο. Υπάρχει όμως προηγούμενο στο όλο θέμα που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Η εικόνα του Αγίου Εφραίμ στον ομώνυμο ναό της Μυτιλήνης δείχνει να έχει από το πρόσωπο του Αγίου μέχρι κάτω ένα υγρό που φαίνεται να έχει τρέξει είναι όμως στεγνό και για να το δει κανείς θα πρέπει να κοιτάξει την εικόνα από πλάγια πλευρά απ όπου φαίνεται ευκρινώς. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή παραγόντων της μητροπόλεως μεταφέρθηκε στον ίδιο ναό και η εικόνα της Αγίας Παρασκευής η οποία όμως τοποθετήθηκε μέσα στο ιερό από το ομώνυμο παρεκκλήσι στο δρόμο του νοσοκομείου. Όπως μας ανέφεραν από την εκκλησία του Αγίου Εφραίμ  και σε αυτό το ναό  παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο.

Όπως σημείωναν πιστοί στα Νέα της Λέσβου, τα δάκρυα στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής περίπου 1 χιλιόμετρο από το ναό του Αγίου Εφραίμ παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από πιστούς οπότε και μεταφέρθηκε στο ναό του Αγίου Εφραίμ αν και δεν διευκρινίζεται ο λόγος που δόθηκε η εντολή για μεταφορά της εικόνας από τη μία εκκλησία σε μία άλλη.  Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στα Νέα της Λέσβου διαβεβαιώνοντας ότι μπροστά στα μάτια της το υγρό από την εικόνα έτρεχε από το πρόσωπό του Αγίου προς τα κάτω μιλώντας για δάκρυα.

Γεγονός είναι πως αυτή την ώρα κατά δεκάδες σπεύδουν οι πιστοί στο ναό του Αγίου Εφραίμ για προσκύνημα και η εκκλησία φυσικά παραμένει ανοιχτή για να τους υποδεχτεί.

Δείτε από τη σελίδα των νέων της Λέσβου στο Facebook τα βίντεο με τις μαρτυρίες

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img