Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μήνυμα αγάπης από το 2ο Γυμνάσιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στις 2 Ιανουαρίου του 2005 η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και με αφορμή αυτό το γεγονός το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης προχώρησε τη Δευτέρα σε δράση για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος με τον δικό του βιωματικό τρόπο. 

Κατά την διάρκειά της προβλήθηκαν video και ακολούθησε συζήτηση κατά τμήμα σχετικά με το θέμα. Ακόμη, μαθητές και καθηγητές, θέλησαν να φυτέψουν στα παρτέρια του σχολείου σπόρους με μαύρα γάντια, πένθιμου χρώματος, για τις ψυχές των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα, καθώς ο σπόρος του λουλουδιού που θα γίνει λουλούδι τη φετινή άνοιξη θα θυμίζει τη δύναμη της ζωής να νικά τον θάνατο, τη δύναμη της αγάπης να εξαλείφει το μίσος. 

Η δράση συνεχίστηκε και με άλλες δραστηριότητες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης: «Ζωγραφίσαμε κόκκινα και άσπρα μπαλόνια με το περιστέρι της ειρήνης και γράψαμε πάνω σ’ αυτά με ανεξίτηλους μαρκαδόρους συνθήματα, όπως αγάπη,  ομόνοια,  ανθρωπιά, ειρήνη για πάντα και παντού. Τα αφήσαμε να «πετάξουν» ελεύθερα στον ουρανό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα του καθενός από μας να ζει ελεύθερος, γεμάτος αξίες, όνειρα και ιδανικά, καθώς σύμφωνα με τον Καζαντζάκη «άνθρωπος πάει να πει λεύτερος». Ας γίνει η μέρα αυτή, ημέρα μνήμης για την ανθρωπότητα!». 

Για ακόμη μια φορά η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θέλουν να περάσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς προχωρώντας σε μια ακόμη δράση κοινωνικού περιεχομένου. Οι ευαισθησίες των νέων σε κοινωνικά ζητήματα υπάρχουν και φαίνονται και καλό θα ήταν τέτοιες δράσεις να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα σχολεία.

spot_img

More articles

spot_img