Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Τα νησιά μας στην πρώτη γραμμή»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


«Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και η χώρα προχωρά πλέον μπροστά», είπε κατά την διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, χθες το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να αναδείξουν την Κυριακή τη Νέα Δημοκρατία ως αυτοδύναμη κυβέρνηση για μια ακόμη 4ετία. Την ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή προλόγισε η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της τριμελούς Επιτροπής των Κ.Υ. Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Ελένη Μακρή και ο πρώην Βουλευτής, Γιάννης Γιαννέλλης. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης, Δημήτρης Βουνάτσος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Αλατζάς.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Χ. Αθανασίου τόνισε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση επένδυσε στα έργα και όχι στα λόγια, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία πρωτοφανείς κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η πανδημία, το ενεργειακό και ο πόλεμος στην Ουκρανία, καταφέρνοντας να κρατήσει τη χώρα όρθια σε δύσκολες συνθήκες. Η χώρα μας είναι ισχυρή και κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 8,3%. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλλε 29 επιπλέον φόρους, η ΝΔ μείωσε 50 φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Αύξησε τις συντάξεις και τους μισθούς. Γυρίσαμε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν ή δρομολογήθηκαν στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, ο υποψήφιος Βουλευτής στάθηκε μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην δημοπράτηση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, στους νέους οδικούς άξονες Καλλονής – Σιγρίου και Καλλονής – Πέτρας, στο λιμάνι Σιγρίου, στις πύλες Σένγκεν Πέτρας και Πλωμαρίου, στον βιολογικό καθαρισμό της νότιας Μυτιλήνης, στην διάσωση του Σάρλιτζα, στην ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής και στην ένταξη του έργου αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Χ. Αθανασίου είπε ότι «από τους 524.000 αιτούντες άσυλο που πέρασαν το 2015 από τη Λέσβο, σήμερα διαμένουν στο νησί μας 2.500. Πετύχαμε την φύλαξη των συνόρων και δημιουργήσαμε Μητρώο για τον έλεγχο όλων των ΜΚΟ».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Βουλευτής υπογράμμισε ότι το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογές είναι «ή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση που θα φέρει και πάλι χαώδεις καταστάσεις και θα πάει τη χώρα πίσω. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης και συνέπειας. Η Ελλάδα είναι δυνατή και αξιόπιστη και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Όλοι μαζί ενωμένοι για τη νίκη της παράταξής μας και για να είμαστε παρόντες στα νησιά μας».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img