Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει από το περασμένο φθινόπωρο η Πρωτοβουλία που έχει συσταθεί στην Σκάλα Ερεσού για την υπεράσπιση της παραλίας και την ακύρωση της σχεδιαζόμενης επένδυσης στο Αφεντέλι. Χθες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ζητώντας επιτακτικά τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα υπεύθυνα πρόσωπα, που με τις συμπεριφορές τους νομίζουν ότι κινούνται υπεράνω του νόμου και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ερεσού, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία.

«Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι, λέει ο σοφός λαός, εμείς βέβαια δεν νιώθουμε τόσο υπερήφανοι, που χρειάζεται να καταφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα αυτονόητα, που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, από όσους βρίσκονται στις υπεύθυνες θέσεις. Για όσους έχουν λύσεις αλλά ή τις κρατάνε για τον εαυτό ή την παρέα τους ή τις κοσκινίζουν ακόμη, να τους ενημερώσουμε, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μας τις πουν ή αν δεν μπορούν, έχουμε εμείς ήδη έτοιμες να τους προσφέρουμε, όπως κάναμε ανιδιοτελώς όλο το προηγούμενο διάστημα», τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου.

Και συνεχίζουν: «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα να υπερασπιστούμε τον τόπο που αγαπάμε. Και το κάνουμε κάθε μέρα, βήμα – βήμα, με επιμονή, πίστη, αγάπη, αγωνία και κυρίως με ανιδιοτέλεια. Επί ένα χρόνο η Ιδιώτης που θέλει να καταστρέψει την παραλία Ερεσού δηλώνει ότι είναι νόμιμη. Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινούνται άνθρωποι σε θέσεις “κλειδιά”. Από τις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δόμησης που εξέδωσαν την προέγκριση μέχρι και την οικοδομική άδεια. Από το Δήμαρχο που δηλώνει ένα χρόνο τώρα ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί η κυρία είναι “νόμιμη”. Δυστυχώς στην παγίδα να αναπαράγουν αυτή την πιπίλα περί νομιμότητας έπεσαν και κάποιοι, πολύ λίγοι η αλήθεια, άνθρωποι που σχετίζονται με την Ερεσό. Είναι όμως τελικά νόμιμη; Εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι. Πλέον όμως δεν είμαστε οι μόνοι που το λέμε. Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία ότι το Δημόσιο πήρε θέση στην αγωγή που έχει καταθέσει ο Σύλλογός μας όπου και αμφισβητεί τον τίτλο ιδιοκτησίας. Και πήρε θέση υπέρ της Πρωτοβουλίας Ερεσού δηλώνοντας ότι το διορθωτικό συμβόλαιο του 14 όπου εμφανίζει 13,5 στρέμματα και όχι 11,5 είναι παράνομο».

Μετά από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, τα μέλη της Πρωτοβουλίας θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα: «Ποιος είναι λοιπόν με την λάθος πλευρά της ιστορίας; Ποιος σιγοντάρει είτε από συμφέρον, είτε από βλακεία την καταστροφή της Ερεσού; Πώς μπορεί μια έκταση 11.570,40 τ.μ. να γίνεται 13.264,34 τ.μ. χωρίς αντίτιμο και προηγούμενους τίτλους; Πώς μπορεί μια έκταση που αναγνωρίζεται τελεσίδικα και αμετάκλητα ως τμήμα αιγιαλού και παραλίας να χαρακτηρίζεται ως οικόπεδο; Πώς γίνεται ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, που θέλει η παραλία της Ερεσού να μείνει αδόμητη να είναι και ο αρχιτέκτονας της οικοδομικής άδειας της “επενδύτριας”; Πώς γίνεται η γνωμοδότηση του δικηγόρου του Δήμου να αναφέρει ότι η προέγκριση της οικοδομικής άδειας πρέπει να ανακληθεί, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου να προχωρούν στη χορήγηση της προέγκρισης και ούτε γάτα, ούτε ζημιά; Πώς γίνεται οι υπάλληλοι της Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Δυτικής Λέσβου να αρνούνται προκλητικά να σεβαστούν τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων; Πώς γίνεται για τον Δήμαρχο και τη σύζυγό του, δεσμευτικές νομικές διατάξεις να είναι ευχολόγια και κατευθύνσεις αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας να βγάζει αποφάσεις βάσει αυτών; Πώς γίνεται από τη μια ο Δήμαρχος να δηλώνει ότι η παραλία της Ερεσού θα μείνει αδόμητη και από την άλλη οι υπηρεσίες του να εκδίδουν οικοδομικές άδειες για την παραλία;».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις