Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μήνυση Μαμάκου κατά Ανδριώτη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ξεκαθαρίζει μία και έξω τους λογαριασμούς του με τον μέχρι προ τριετίας στενό συνεργάτη του ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου

Έχοντας εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ένα ψηφοδέλτιο με στόχο την τρίτη βουλευτική έδρα στο Νομό Λέσβου, τα μαχαίρια έχουν βγει παρασκηνιακά μεταξύ στελεχών του, λόγω της αντιπαράθεσης που έχει τροφοδοτηθεί εδώ και 3 χρόνια για τις συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Δήμο Μυτιλήνης.  

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Μαμάκος στρέφεται κατά του – μέχρι το 2019 – στενού του συνεργάτη Παναγιώτη Ανδριώτη, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατηγορώντας τον κύριο Ανδριώτη για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Η μήνυση από πλευράς του κυρίου Μαμάκου έχει ανατεθεί στο δικηγορικό γραφείο του Τάσου Χατζηγιάννη και με αυτό τον τρόπο ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την πλευρά Ανδριώτη «να μαζευτεί». Με άλλα λόγια ο κ. Μαμάκος επιδιώκει να αντιμετωπίσει «μία και έξω» την εσωκομματική αντιπολίτευση στη Νομαρχιακή του κόμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ανδριώτης είναι εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης με το ψηφοδέλτιο του κ. Μαμάκου και ήταν «η ψυχή» του εκλογικού του κέντρου κατά τη διάρκεια των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Ωστόσο η συνεργασία της παράταξης του κ. Μαμάκου με την Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, η οποία άτυπα ξεκίνησε από τους πρώτους μετεκλογικούς μήνες, έφερε σε σφοδρή αντιπαράθεση τον κ. Ανδριώτη με τον Γιάννη Βατό, σε σημείο μάλιστα, όπως φημολογούνταν, να «πέφτουν καρέκλες» κατά τη διάρκεια παραταξιακών συναντήσεων και τελικά να επέλθει η ρήξη και η διαφοροποίηση του κυρίου Ανδριώτη, που μαζί με την Βάσω Χοχλάκα διαχώρισαν τις θέσεις τους και έμειναν ανεξάρτητοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στη Νομαρχιακή Επιτροπή

Το 2022 ο Παναγιώτης Ανδριώτης εξελέγη στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο του οποίου εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει ο κ. Μαμάκος.  Σε αυτή την συμμετοχή η αντίθεση του κ. Ανδριώτη εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή και μάλιστα όχι μόνο προφορικά, αλλά και με sms από το κινητό του τηλέφωνο. Η αντίθεση του κ. Ανδριώτη στην υποψηφιότητα Μαμάκου έγινε γνωστή με τη δημοσιότητα που δόθηκε από τα Νέα της Λέσβου στο φύλλο τους στις 5 Δεκεμβρίου με τίτλο «Επιστρατεύει Σηφουνάκη το ΠΑΣΟΚ»,  στο οποίο σημειώναμε τα ονόματα των στελεχών που είναι υποψήφια για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου και εστάλησαν στην Αθήνα με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ με δυο παραγράφους, προς το τέλος, αναφέραμε και τη διαφωνία του κ. Ανδριώτη για τις υποψηφιότητες Μαμάκου και Ζαφειρίου, «ζητώντας να απορριφθούν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, με το αιτιολογικό ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του κινήματος συνεργάστηκαν με τη Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, κρατώντας στάση υπέρ της κατασκευής του ΚΥΤ στη Βάστρια και ρίχνοντας με τη στάση τους νερό στο μύλο του Υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη». Επιπλέον σημειώναμε πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  παρασκηνιακά ο κ. Ανδριώτης φέρεται να χαρακτηρίζει τους δύο αυτούς συντρόφους του στο κίνημα ως «προδότες της παράταξης», ζητώντας την αποπομπή τους και προειδοποιώντας ακόμα και με δική του αποχώρηση”. Αυτό  είναι που οδηγεί στα δικαστήρια τον κ. Μαμάκο ενάντια στον κ. Ανδριώτη.

 

Η διευκρίνιση Ανδριώτη

Τυπικά ο κ. Ανδριώτης δεν φέρεται να δηλώνει κάτι εντός εισαγωγικών στο ρεπορτάζ μας παρότι είναι γνωστή η διαφωνία του με τις υποψηφιότητες Μαμάκου και Ζαφειρίου. Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες μετά το δημοσίευμά μας ο ίδιος με παρέμβασή του στα Νέα της Λέσβου έσπευσε να διευκρινίσει ότι αν και διαφωνεί πολιτικά και πράγματι αυτό το είχε εκφράσει και με μήνυμα SMS στο κόμμα του, δεν αποδέχεται τον όρο του “βέτο”, με τον οποίο αποδώσαμε εμείς τη διαφωνία του στο ρεπορτάζ μας αρνούμενος ότι χαρακτήρισε τα δύο στελέχη ως «προδότες». Αν και η διευκρίνιση αυτή του κ. Ανδριώτη ότι διαφωνεί με τις υποψηφιότητες, αλλά αυτό δεν το βλέπει εκείνος ως βέτο και δεν μίλησε για προδοσία δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα μας, αυτό δεν ήταν αρκετό να σταματήσει τον κ. Μαμάκο, ο οποίος προφανώς ξεσπά επιδιώκοντας το ξεκαθάρισμα «για όλα τα σπασμένα» από πλευράς Ανδριώτη στη διάρκεια της τετραετίας Κύτελη, θέλοντας ταυτόχρονα «να ρίξει τα φτερά» του κ. Ανδριώτη. 

Και εν μέρει φαίνεται να το επιτυγχάνει, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι ο κ. Ανδριώτης χθες αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σε ερώτηση της εφημερίδας μας, σημειώνοντας «ουδέν σχόλιον», εμφανώς θορυβημένος από τη δικαστική εξέλιξη που φαίνεται ότι θα έχει η πολιτική αντιπαράθεσή του με τον κ. Μαμάκο.

Η δήλωση Μαμάκου

Από τη δική του πλευρά ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου ξεκαθάρισε μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ότι «η πορεία μου τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη και δεν θα ανεχτώ κανέναν να την επισκιάσει», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας μας ότι έχει απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο της Μυτιλήνης για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Ο κ. Μαμάκος τόνισε ότι «ο καθένας μας έχει την πορεία του και η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη προφανώς θα γίνει για να προστατέψω αυτήν την πορεία, η οποία είναι σεβαστή από το σύνολο των συντρόφων μου στο ΠΑΣΟΚ γιατί αγωνίστηκα μέσα από τις τάξεις του κόμματός μας και στα δύσκολα, άρα λοιπόν γι’ αυτήν την πορεία δεν ανέχομαι παιχνίδια από πουθενά».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img