Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

«Μισάνοιχτα» σχολεία στη Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Διαφορετική είναι η προσέγγιση που ακολούθησαν και για σήμερα οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Στρατής Κύτελης και Ταξιάρχης Βέρρος αντίστοιχα, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων στα διοικητικά όρια των Δήμων τους, με «αντιστροφή» των όσων αποφασίστηκαν για την περασμένη Δευτέρα. Και αυτό, καθώς στη μεν Μυτιλήνη τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά, στη δε Δυτική Λέσβο θα λειτουργήσουν, αλλά με μετάθεση ωραρίου καθώς αποφασίστηκε η έναρξη μαθημάτων να γίνει στις 10 το πρωί.

Επί της ουσίας, ο κ. Κύτελης εφάρμοσε αυτό που λίγο-πολύ είχε «προαναγγείλει» αιτιολογώντας στα ΝΕΑ της Λέσβου την απόφασή του να λειτουργήσουν τα σχολεία της Μυτιλήνης τη Δευτέρα, ενώ στον έτερο δήμο του νησιού θα ήταν κλειστά. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας φύλλο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αξιολογώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα προτίμησε να «αξιοποιήσει» τις δυο μέρες που του δίνεται δυνατότητα να κλείσει τα σχολεία για χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη. Έτσι, η αρχική ανακοίνωση της Δευτέρας ανέφερε πως τα σχολεία του Δήμου θα έμεναν κλειστά χθες, αλλά θα λειτουργούσαν από τις 09:30 το πρωί σήμερα, ωστόσο με νεότερη ανακοίνωση κατέληξαν να μην ανοίξουν ούτε σήμερα, για την προστασία των μαθητών από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, στη Δυτική Λέσβο, όπου ο κ. Βέρρος αποφάσισε να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά οι μαθητές και μαθήτριες επιστρέφουν στις αίθουσες σήμερα έστω στις 10 το πρωί, δύο ώρες αργότερα από την κανονική ώρα έναρξης του ωραρίου.

Χωρίς τηλεκπαίδευση

Την ίδια ώρα και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ήθελε όσα σχολεία με απόφαση της αυτοδιοίκησης δεν λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών να περνάνε σε τηλεκπαίδευση, αυτό δεν συνέβη χθες και δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σήμερα. Το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική και το χάος που προκλήθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας είχε σαν αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χθεσινή μέρα ως ειδική αργία στις πληγείσες περιοχές, η οποία παρατάθηκε και για τη σημερινή μέρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει το κατάλληλο διοικητικό προσωπικό για να υποστηρίξει τεχνικά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, και ως εκ τούτου το σχέδιο της κ. Κεραμέως ναυάγησε.

Σημειώνεται πως λόγω της μη λειτουργίας των σχολείων χθες σε όλη τη Λέσβο, δεν υπήρξε και η αντίστοιχη ενημέρωση των σχολικών μονάδων στις αρμόδιες διευθύνσεις για κρούσματα κορονοϊού.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις