Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

“Μισές δουλειές” στην Αερ. Γιανναρέλλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Την αποζημίωση των επαγγελματιών και την επίσπευση των εργασιών ζητά η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη επίσπευσης του έργου αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων στο Λαζαρέτο και καταβολής αποζημιώσεων σε όσους πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν “τα σπασμένα”, ζητά με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες έπεσε ασφαλτικό από τον εργολάβο στο τμήμα από την οδό Ζακύνθου (οπτικά “Eye Com”) μέχρι την οδό Νοταρίου (κρεοπωλείο “Γαϊτανής”), ενώ θα μπορούσε να είχε στρωθεί ο δρόμος μέχρι την οδό Βαμβούρη, αν η ΔΕΗ είχε αποκαταστήσει την ζημιά που είχε συμβεί σε υπόγειο καλώδιο πριν από ενάμιση μήνα. Οι εργασίες συνεχίζονται με γρηγορότερους ρυθμούς απ’ ό,τι στο παρελθόν στο νέο μέτωπο που άνοιξε πριν λίγες μέρες, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την διοχέτευση της κυκλοφορίας, όσο τα μηχανήματα ανεβαίνουν προς την μεγάλη στροφή που οδηγεί στον Ποταμό.

Παραμένει το πρόβλημα με το καλώδιο της ΔΕΗ που δεν επέτρεψε την ασφαλτόστρωση μέχρι την οδό Βαμβούρη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «δυστυχώς με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη, πλήττονται οικονομικά πολλοί επαγγελματίες, παρατείνεται δε η ταλαιπωρία των οδηγών που εισέρχονται στην Μυτιλήνη και των κατοίκων της περιοχής. Από το ξεκίνημα του έργου δεν τηρήθηκαν ούτε τα χρονοδιαγράμματα, ούτε οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις και ελαφρύνσεις των επαγγελματιών των οδών Βουρνάζων, Αεροπόρου Γιανναρέλλη και πλατείας Αλυσίδας, που οι επιχειρήσεις τους έπαθαν μεγάλη οικονομική ζημιά».

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. αναφέρεται και στο εξώδικο που είχαν στείλει τον προηγούμενο μήνα 26 επαγγελματίες της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη προς την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, με το οποίο ζητούσαν την σύμβαση εκτέλεσης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και το εγκεκριμένο και θεωρημένο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο όμως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. «Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να τους απαντήσει επί της ουσίας η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και να προχωρήσει σε ενέργειες επίσπευσης του έργου. Οι ευθύνες για τα παρατεινόμενα προβλήματα βαρύνουν και τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης που ορίζει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, θεωρούμε δε αναγκαίο ότι πρέπει έστω και τώρα να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λυθούν τα προβλήματα των επαγγελματιών, των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς υπεκφυγές, να εξαντλήσουν κάθε τρόπο αποζημίωσης όσων “πλήρωσαν” το  έργο με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασφαλτόστρωση που έγινε χθες στα τμήματα του δρόμου όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες βελτιώνει την κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα της πρόσβασης στις επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί κατακόρυφα μετά από την επανέναρξη των εργασιών τον Μάρτιο. Αυτό που ζητούν είναι να επισπευσθούν οι εργασίες και να κλείνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μέτωπα, ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία το μεγαλύτερο κομμάτι της Αερ. Γιανναρέλλη μέσα στο καλοκαίρι. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία του έργου, τονίζοντας ότι έχει εκτελεστεί κατά το 75%. «Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί. Αν δεν είχαμε χάσει και το τρίμηνο στην αρχή λόγω των καθυστερήσεων, θα ήμασταν ακόμη πιο μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, επειδή ακούω κάποιες φήμες που λένε ότι το έργο θα διακοπεί το επόμενο διάστημα, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε μία μέρα. Μπαίνουμε σιγά – σιγά σε ένα δύσκολο κομμάτι, με εκσκαφές που θα γίνουν σε βάθος 9,50 – 10 μέτρων και θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα για όλους. Θα εξετάσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα της κυκλοφορίας των οχημάτων από τα στενά, κι αν δεν γίνεται αυτό, μπορεί να λειτουργήσει η οδός Ζωοδόχου Πηγής ως διπλής κατεύθυνσης, όπως είχε γίνει και παλιότερα», τόνισε ο ίδιος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις