Μηταράκης: “Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με τη συζήτηση θα τους βάλει η αστυνομία στον Καρά Τεπέ”

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων εντός της νέας δομής στο Καρά Τεπέ εμποδίζεται από ορισμένες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός, «διαδίδουν στους αιτούντες άσυλο ότι αν μείνουν εκτός δομής έχουν ελπίδες να φύγουν από τη Λέσβο».
Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί στη δομή 800 άτομα και υπογράμμισε ότι στον χώρο μπορούν να μπούν και οι 12.000 καθώς πρόκειται για έκταση μεγαλύτερη από την Μόρια.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Τέλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο και τόνισε ότι στη Λέσβο θα υπάρξει μόνιμη κλειστή ελεγχόμενη δομή.